Végre megjelenési dátumot kapott a Star Wars Jedi: Survivor a régi konzolokra!

Hatalmas időeltolódással bukkan csak fel a Respawn Entertainment játéka a 2013-ban megjelent konzolokra, de legalább bekövetkezik a prev-gen port…

 

A Star Wars Jedi: Survivor már több mint egy és negyed éve, hogy megjelent, ugyanis 2023. április 28-án bukkant fel PlayStation 5-re, Xbox Series-re, illetve PC-re (Steam, Epic Games Store, illetve EA App, ami az Origin utódja). Szóval már tizenöt hónap eltelt, és eddig nem tudtuk pontosan, hogy mikor érkezik PlayStation 4-re és Xbox One-ra. Mostanában már nem nagyon szoktak AAA játékok az előző konzolgenerációra megjelenni, hiszen már közel négy éve vett rajtot a jelenlegi, és általában 6-7 évig szokott egy generáció tartani.

Az Electronic Arts és a Respawn Entertainment közölte, hogy a Star Wars Jedi: Survivor PlayStation 4-es és Xbox One-os verzióját már elő lehet rendelni a PlayStation Store-on és a Microsoft Store-on. Az előző generációs verzióért 50 dollárt (~20 ezer forintot) kérnek el, ami nem kevés pénz egy, lassan másfél éves játékért, de örülhetünk, hogy végül a régi konzolok is megkapják a portot, mégpedig szeptember 17-én. Több optimalizációt is kap ez a két verzió, hogy a konzolok hardveres képességeit kimaxolhassák. Valószínűleg alaposan visszavágják a felbontást és a grafikai részletességet, hogy a frame rate továbbra is kimagaslóan jó lehessen. Most még nem tudjuk, mire számítsunk.

 

 

A Star Wars Jedi: Survivor PC portja is kapni fog heteken belül egy frissítést, hogy a játék technikai teljesítménye és kezelhetősége is javuljon, továbbá néhány életminőség-javító újítást is hozni fog ez az update. Szóval a Respawn a PlayStation 4-es és Xbox One-os verzió mellett a PC port frissítését is el kívánja végezni.

Már csak az a kérdés, hogy fogunk-e csalódni a régi konzolokra szánt verzióban. A Respawntól anno a Titanfall megjelent Xbox 360-ra is, de a portot nem ők csinálták, hanem a remaster-királynak is nevezhető Bluepoint Games…

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)