The Occultist: Fox Mulder elbújhat? Egy paranormális nyomozó, hátborzongató okkultista kalandja! [VIDEO]

A Daloar és a Daedalic Entertainment (ezúttal csak kiadóként: a The Lord of the Rings: Gollum oltári nagy bukása után kivonultak a fejlesztésből) játékából új videó érkezett, és egyre inkább kezd meggyőzni bennünket.

 

A The Occultistban Alan Rebels paranormális nyomozó a titokzatos GodStone szigetére utazik, hogy kiderítse apja hirtelen eltűnésének okát. Bár az évtizedek során többször is említette a szigetet, Alan valójában csak annyit tud, hogy az apja ott született és ott töltötte a korai éveit. Alan azonban nem egyedül utazik. Magával viszi misztikus ingáját, egy ismeretlen eredetű tárgyat, amely minden korábbi paranormális nyomozásán elkísérte. Ahogy felfedezi a ködös utcákat és az őrületes épületeket, amelyek látszólag az egyetlenek, amelyek megmaradtak a titokzatos GodStone szigetén, világossá válik: ez egy olyan ügy lesz, amely semmi máshoz nem fog hasonlítani.

GodStone-t 1950-ig egy hírhedt, hátborzongató szekta lakta, amely nyugtalanító kísérleteket és kegyetlen rituálékat végzett. Azóta senki sem tette be a lábát a szigetre. Paranormális tehetségét felhasználva Alannek kapcsolatba kell lépnie a baljós lelkekkel, akik a GodStone-on megmaradt baljóslatú utcákon és épületekben látszólag megmaradtak; vagy mindenáron távol kell tőlük maradni, ha haragosan viselkednek. Paranormális nyomozóként mindez nem újdonság Alannek. A titokzatos GodStone azonban és az apja eltűnésével kapcsolatos válaszok keresése próbára teszi képességeit. A GodStone minden korábbi nyomozásnál jobban megrendíti Alan meggyőződését arról, hogy mi minden lehetséges az okkultizmus világában. Talán GodStone egy átkot rejt, amelyet fel lehet oldani, de vajon szükség van erre?

A misztikus inga a legfontosabb tárgy Alan számára. Öt egyedi és eredeti mechanikájának köszönhetően képes kölcsönhatásba lépni a környezettel és módosítani azt. A The Occultist a műfaj minden jellegzetes elemével rendelkezik, feszült felfedezéssel és atmoszférával, valamint egy közeli és személyes elbeszéléssel. Elképesztő szintű és minőségű grafikával rendelkezik az igazán magával ragadó horrorélmény érdekében. Alan pedig nem vesz részt a közvetlen harcokban: a lopakodó mechanikát használva úgy kell előrehaladnia a történetben, hogy ne érjék váratlanul. GodStone-t olyan ellenfelek népesítik be, akik igazi rémálommá teszik a nyomozást. A The Occultist soundtrackjét Pepe Herrero készítette.

A The Occultist, ami amúgy belső nézetes pszichológiai horror lesz, 2025-ben érkezik PlayStation 5-re, Xbox Series-re és PC-re.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)