Final Fantasy I-VI Pixel Remaster Collection: hamarosan ezt is a polcra tehetjük!

Sajnos csak két platformon lesz módunk arra, hogy a bolti verziót beszerezzük, de legalább ezt is megvalósítja nekünk a Square Enix…

 

A csomagban értelemszerűen a Final Fantasy franchise első hat epizódja található, és talán emiatt is kissé húzós az ár, ugyanis a PlayStation 4-es és a Nintendo Switch-es verzió (melyek október 8-ától lesznek kaphatóak a boltokban vagy a Square Enix Store-on keresztül) 75 dollárért (kb. 30 ezer forintért) lesz megvásárolható. Eddig csak korlátozott példányszámban volt kapható lemezes/kazettás változatban a nyugaton, és a bejelentés után szinte azonnal el is fogyott a készlet…

A Final Fantasy I-VI Pixel Remaster mind 2D-s pixeles grafikával szép, de klasszikus retro látványt biztosítanak, a soundtracket Uematsu Nobuo, az eredeti zeneszerző felügyeletével újrakeverték, és több új funkció is van. A soundtrack esetében lehet váltani a régire, ha azt kedveljük, a betűtípusok közül is kettő lesz, ki lehet kapcsolni a random szörnyeket, akik ránk támadnak itt-ott (de ezt csak akkor javasolt alkalmazni, ha már eleget grindoltunk, és már csak bosszantanának minket), lehet az EXP szerzésen finomítani (akár négyszeres sebesség), ami a grindolást rövidíti meg alaposan, egyetlen gombnyomással automatikussá válhatnak a harcok, és még további extrák is vannak. Megnézhetjük a szörnyeket, akikkel összefuthatunk (beastiary, magyarul szörnyciklopédia), egy galériában megtekinthetünk néhány illusztrációt, és egy zenelejátszó funkció is a rendelkezésünkre fog állni a kollekcióban.

A Final Fantasy I-VI Pixel Remaster Collection tehát hamarosan eljut nagyobb példányszámban is a boltokba a Sony és a Nintendo konzolján. A PlayStation 5-ön is használhatjuk majd a visszamenőleges támogatás jóvoltából, de azért kissé érdekes, hogy a Square Enix mennyire sok pénzt kér el hat játékért. Persze, egy címért viszonylag keveset kérnek el, és a játékidő is elég hosszú a hat játéknak összesen, de azért mégis 75 dollárról beszélünk.

Csak aztán nehogy megint kifogyjon a készlet.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)