Kiszivároghatott a következő Pokémon RPG megjelenési dátuma?!

Ki gondolta volna, hogy a Pokémon-rajongók ennyire örülnek egy esetleges késésnek…

 

 

A Pokémon Legends: Z-A, a franchise következő nagy játéka a régóta szolgáló fejlesztő Game Freak-től és a kiadó Nintendótól, valamikor jövőre jelenik meg. Ám a sasszemű rajongók észrevették, hogy egy nemrég napvilágot látott információ arra utalhat, hogy a játék 2025 vége felé érkezik csak…

Amint azt a Gaming Leaks and Rumours subredditen néhány napja először megjegyezték, a Pokémon gyűjtőkártyás játék PokéBeach nevű weboldala felfedte, hogy a közelgő TCG-készlet (amely állítólag 2025 első vagy második negyedévében jelenik meg) nem tartalmaz olyan kártyákat, amelyek a Pokémon Legends: Z-A közelgő megjelenéséhez kapcsolódnának.

Ez elsőre nem tűnik a legkonkrétabb hírnek.

Fontos azonban megjegyezni, hogy minden fővonalbeli Pokémon-játék igyekezett az új TCG-készleteket a megjelenéséhez kötni.

Ahogyan azt a PokéBeach kifejtette, minden fővonalbeli játékban a játékok megjelenését követő két hónapon belül megjelent egy megfelelő TCG-készlet. Tekintve, hogy nem jelentettek be Mega Evolution vagy Pokémon Legends: Z-A kártyákat, ez azt jelentené, hogy az új RPG valószínűleg csak 2025 második felében érkezik majd.

 

Meglepően pozitív reakciók a Pokémon-rajongóktól

 

Érdekes módon a csúszás hírét alapvetően pozitívan fogadták a rajongók. Ahogy az egyik kommentelő megjegyezte: „Remélem, hogy ezt teszik, és aztán ennyi volt a Pokémon RPG-knek 2025-ben; várjunk a Gen 10-zel a 2026-os 30. évfordulóig…”.

„Tényleg nem szeretném, ha megint megpróbálnának két játékot erőltetni ugyanabban az évben…” – folytatták – „mint ahogy azt 2022-ben tették Arceusszal és ScarVi-val”.

„Ó, kérlek, legyen igaz” – olvasható egy másik kommentben – „kérlek, 2024 legyen egy szünet év, hogy a PLZA-nak és a Gen 10-nek legyen még egy kis ideje a sütőben”.

Aki nem tudná, a fejlesztő Game Freak-et az elmúlt években sok kritika érte, amiért túlságosan is feszített tempóban próbáltak túl rövid idő alatt túl sok Pokémon játékot kiadni. Sokak szerint ez volt az egyik fő oka a Pokémon Scarlet and Violet kezdetben hibás megjelenésének.

Remélhetőleg ez azt jelenti, hogy mind a Game Freak, mind a Nintendo a Z-A megjelenését egy kicsit komolyabban veszi.

Talán a Scarlet and Violet alacsonyabb kritikai pontszámai, legalábbis a korábbi fővonalas Pokémon-játékokhoz képest, valamilyen módon hozzájárultak ehhez a taktikaváltáshoz…

Forrás: PokéBeach, Reddit

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."