Megkapja végre a modtámogatást a DOOM Eternal?! A fejlesztők bejelentést tettek!

Az id Software a QuakeCon 2024-en megerősítette a DOOM Eternal hivatalos modtámogatását, amit már most kipróbálhatsz, ha belépsz a publikus bétába.

 

 

Sok játékos számára a DOOM Eternal a történelem egyik legjobb lövöldéje. Az id Software az évtizedek során bebizonyította, hogy zseniális FPS-fejlesztő, de amit a legújabb alkotásukkal elértek, az különösen figyelemre méltó. Egy ilyen nagyszerű játéknál azonban mindig van hova fejlődni. Néhány hónappal ezelőtt már beszámoltak róla, hogy a DOOM Eternal hivatalos modtámogatást kaphat. Ám akkor még nem tudtuk, hogy pontosan mikor és milyen formában.

Most a QuakeCon 2024-en megerősítették, hogy hamarosan hivatalos modtámogatás érkezik a DOOM Eternalhoz.

Sőt, sok játékos már ingyenesen ki is próbálhatja a Steam béta verzióját, ahogy arról Wario64 az X-en beszámolt. Íme, hogyan próbálhatjátok ki ezt az eszközt, amelyhez csak a PC-s felhasználók férhetnek hozzá, ahogy a Steam hivatalos weboldalán olvastuk.

 

 

Mick Gordon azt állítja, hogy az Id Software igazgatója tévesen őt hibáztatta a Doom Eternal sikertelen soundtrackje miatt.

 

 

A DOOM Eternal hivatalos mod-eszközt kap

 

„Nagy hatással voltak ránk a DOOM Eternal közösségi modok, amelyeket hivatalos eszköz nélkül hoztak létre. Ti inspiráltatok minket arra, hogy elindítsuk az idStudio nyilvános béta verzióját a készítők számára és egy opcionális PC-s mod előnézetet, hogy a játékosok könnyedén felfedezhessék és játszhassák a modokat” – írták a fejlesztők. Ez a funkció „lehetővé teszi a közösség tagjai számára, hogy hivatalos modokat hozzanak létre és tegyenek közzé minden Steam és Microsoft Store játékos számára, aki úgy dönt, hogy részt vesz a DOOM Eternal: PC Mod Previewban„. Az id Software oldalán még sok hasznos információ található.

A következőképpen tudsz DOOM Eternal modokkal játszani: először menj a Steam könyvtáradba, kattints a jobb gombbal a játékra a listában és válaszd a Tulajdonságok („Properties”) opciót. Ha ott vagy, menj a Béták („Betas”) részre, ahol egy legördülő menüben a „PC mod preview” opciót kell beírnod. Végül kattints a bezárásra. Ezután észreveheted, hogy a DOOM Eternal verziója frissült, és lehetővé teszi a modok „keresését, letöltését, létrehozását, megosztását és lejátszását” az id Software shooterében.

Forrás: X, Steam, id Software

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."