Újabb negyedév, újabb ujjal való mutogatás a Suicide Squad: Kill the Justice League-re!

A Warner Bros. Discovery (WBD) játékágazata, a Warner Bros. Games ismét gigantikus mínuszban zárt, és naná, hogy ezúttal is a Rocksteady sikertelen élő szolgáltatású (live service) modellt használó játékára mutogatnak a kudarc miatt.

 

A WBD negyedéves üzleti jelentése szerint az április-június negyedévben a videojátékos ágazat az egy évvel korábbi eredményekhez képest 41%-os mínuszt ért el a Suicide Squad: Kill the Justice League gyenge teljesítményének köszönhetően. De mindegyik fontos szegmensük visszaesett, így a mozis és TV-s ágazat is zuhant. A Suicide Squad mellett a WBD megemlítette még a Hogwarts Legacy-t is: a Harry Potter-univerzum tavaly még húzta erősen a WBD szekerét, de idénre kifogyott belőle a kraft, viszont inkább az az igazság, hogy várható volt a csökkenés, de nem ekkora mértékben.

Már májusban is mondta David Zaslav, a WBD vezérigazgatója, hogy 200 milliós veszteséget már elért a Suicide Squad: Kill The Justice League a cégnek. A Bloomberg szerint sok Rocksteady-fejlesztő a Hogwarts Legacy egy újabb verzióján dolgozik, és a live service-fiaskó után a stúdió most egy új, egyjátékos címet próbál elfogadtatni a Warner Bros. Games-nél, de a Warner nagyon makacs módon ragaszkodik a live service modellhez.

Egy új Harry Potter-játék hamarosan meg fog jelenni, ugyanis szeptember 3-án érkezik PlayStation 5-re, Xbox Series-re, PC-re (Steam, Epic Games Store), PlayStation 4-re, Xbox One-ra, illetve a Nintendo Switch-re a Harry Potter: Quidditch Champions, ami több éve áll fejlesztés alatt a Los Angelesben található Unbroken Studiosnál (ami amúgy a Suicide Squad: Kill the Justice League konzolos verziójában segédkezett).

Mi ennek a történetnek a tanulsága? Röviden annyival is el lehetne intézni, hogy azt mondjuk, hogy a Warner túlzottan erőlteti a live service modellt, de láttunk ebben már sikeres játékot (Helldivers 2). Esetleg kicsit nagyobb teret kellene adni a fejlesztőknek, és nem csak a kiadó elvárásait kellene teljesíteni.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)