QuakeCon-szivárgás a DOOM: The Dark Ages-rő! [VIDEO]

Az idei QuakeCon során zárt ajtók mögött bemutatták a DOOM új részét, és nem készíthettek a nézők felvételeket… de ez nem jelenti azt, hogy mindenki csendben maradt róla!

 

A prezentáció egy előre felvett videó volt, amelyet Hugo Martin, a stúdió kreatív igazgatója narrált a játék alfa verziójából, amely jeleneteket kevert a nyers játékmenet részleteivel. A bemutatott részleteket a bejelentő videóban bemutatott szekvenciák kiterjesztéseként mutatták be. A játékterületek sokkal nyitottabbak lesznek a korábbi játékokhoz képest. Az id Software megerősítette, hogy 3 közelharci fegyver lesz: egy cséppel lőszert gyűjthetünk, egy bunkósbot és egy ököl, ami elektromos láncokat hoz létre az ellenfeleink között.

 

Supposed Quakecon Dark Ages Showcase Descriptions
byu/POW_Studios inDoom

 

A fűrészpajzs lehetővé teszi a térképen való átkelést, de az ellenségeknek is oda lehet dobni, majd vissza is lehet kapni azt, miközben a húsukat tépi. A zöld lövedékeket visszaverhetjük az ellenségre. A vertikalitás már nem játszik fontos szerepet a játékban. Amikor Doom Slayer ugrik, az a Fallout 4 vagy a Fallout 76 erőpáncéljának mechanikájához hasonlóan működik. Tehát lassabb ugrások lehetnek, és az elején egy animációban ragadhat hősünk, de a landoláskor nem sebződik, ha magasabbról esik le, és egy sokkhullámmal ledöntheti ellenfeleit a lábairól.

A Glory Kill rendszer teljesen át lett gondolva, mert már nem a támadás szögétől függő, programozott befejező mozdulatokról van szó. Most egy kis lila glória jelenik meg az ellenségen, ami azt jelzi, hogy a játékos kivégezheti az adott ellenfelet. A játékos választásától függően rúgásokon és ütéseken vagy bármilyen közelharci fegyveren alapulnak ezek a mozdulatok. Bemutattak egy új fegyvert is, ami egyfajta duplacsövű plazmafegyver lehet. Az első DOOM plazmapuskájára emlékeztethet, de két csővel, amit egy fémdarab köt össze. Mindkét ágyú egyszerre tüzel. Bemutattak egy egycsövű sörétes puskát is, szóval a shotgun sem marad ki.

Az első trailerben bemutatott szögbelövő (nail gun), ahogy a többi fegyver is, tökéletesen együttműködik a játék összes mechanikájával: például egy olyan falat mutattak, amelyre több ellenséget is felszögeztek. A Dragon és Altan (a nagy mech) többször is játszható a kampányban. Altan az öklével és egy dupla ágyúval harcol. Neki is van saját HUD-ja. Amikor sérülést kap, a páncélzatának darabjai letörnek, és képes a Glory Killekre. Bemutattak pár ellenfelet is, a meglevők pedig kicsit módosultak. Az újak között ott van egy furcsa octobrain, amely kék lövedékeket lövöldözött, illetve egy nagy négylábú cyberdemon. Az arachnotronok most már húsosabbak. A kezelőfelület a DOOM Eternalra emlékeztet, és úgy tűnik, hogy a környezeti narratíva fontos szerepet játszik a játékban.

Mindez még nem hivatalos, de annál izgalmasabb!

Forrás: Imgur

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)