Elon Musk zavaros Twitter „interjút” készített Trumppal, tele ostoba kérdésekkel és válaszokkal, ráadásul ezt technikai problémák beárnyékolták!

TECH HÍREK – Hétfőn Donald Trump republikánus elnökjelöltjelölt kétórás, baráti hangvételű interjút adott Elon Musknak, a milliárdos vállalkozónak Musk közösségi média platformján, az X-en. Az eseményt több mint 40 perces késés érte technikai problémák miatt, amelyeket Musk egy kibertámadásnak tulajdonított. A nehézségek ellenére az interjú több mint 1,3 millió hallgatót vonzott. Musk egy merényletkísérletre vonatkozó kérdésekkel kezdett, míg Trump Kamala Harrist dicsérte, mondván, hogy ‘úgy néz ki, mint a legszebb színésznő.’

 

Musk, aki nyíltan támogatta Trumpot, azt állította, hogy a technikai problémákat egy elosztott szolgáltatásmegtagadásos (DDoS) támadás okozta, amely során a szervereket forgalommal árasztják el a szolgáltatás megszakítása érdekében. Ez az állítás azonban nem nyert bizonyítást. Trump megpróbálta pozitív fényben feltüntetni a késést, és dicsérte Muskot a nagy számú nézőért, akik megpróbáltak bekapcsolódni. A platform számlálója azt mutatta, hogy a hosszú beszélgetés csúcspontján akár 1,3 millió hallgató is volt.

A technikai problémák visszhangozták egy hasonló eseményt az X-en 2023 májusában, amikor Ron DeSantis, Florida kormányzója, kaotikus kezdetet szenvedett el republikánus elnökjelölti kampánya során a platform hibái miatt. Trump akkor gúnyolta DeSantist saját platformján, a Truth Socialon, mondván: ‘Az én Vörös Gombom nagyobb, jobb, erősebb, és működik (TRUTH!). A tiéd nem.’

A hétfői esemény előtt Musk azt írta, hogy rendszer skálázási teszteket fog végezni az esti beszélgetés előtt. Az X nem szolgáltatott további részleteket vagy bizonyítékokat a feltételezett kibertámadásról.

A beszélgetés során a két férfi többször is dicsérte egymást. Musk, a Tesla (TSLA.O) vezérigazgatója, méltatta Trumpot bátorságáért a közelmúltbeli merényletkísérlet során, míg Trump Muskot méltatta azért, hogy döntésképes volt a jobb feltételeket követelő munkavállalók kezelésében.

‘Te vagy a legjobb a leépítésekben,’ mondta Trump. ‘Úgy értem, figyelem, mit csinálsz. Belépsz, és egyszerűen azt mondod: „Fel akarsz mondani?” Sztrájkolnak – nem nevezem meg a céget – de sztrájkolnak, és te csak azt mondod: „Rendben, mindannyian el vagytok bocsátva.”‘

Musk, aki jelenleg a világ leggazdagabb embere, röviddel a merényletkísérlet után jelentette be Trump támogatását, annak ellenére, hogy Trump ellenzi az olyan elektromos járműgyártók, mint a Tesla állami támogatását. Musk 2020-ban még a demokrata elnököt, Joe Bident támogatta, de azóta jobbra tolódott.

‘Azt hiszem, egy civilizációs útkereszteződésnél állunk, és úgy gondolom, a helyes utat kell választanunk. Szerintem te vagy a helyes út,’ mondta Musk Trumpnak az interjú végén.

A beszélgetés lehetőséget adott Trumpnak arra, hogy szűretlenül kifejezze szokásos sérelmeit, személyes támadásait és túlzó vagy hamis állításait. Musk hagyta, hogy Trump irányítsa a párbeszédet, és nem kérdőjelezte meg Trump pontatlan állításait, mint például azt, hogy más országok bűnözőket küldenek át az Egyesült Államok déli határán, vagy hogy a bacon ára négyszer-ötszörösére nőtt. A kutatások azt mutatják, hogy a bevándorlók, beleértve az illegálisan az Egyesült Államokban tartózkodókat is, nem követnek el bűncselekményeket magasabb arányban, mint az országban született amerikaiak.

Ez az interjú Trump legújabb kísérlete volt arra, hogy háttérbe szorítsa demokrata ellenfelét, Kamala Harris alelnököt, akinek az utolsó pillanatban történt belépése a versenybe felrázta pártját, és fellendítette az adománygyűjtést. Harris azóta uralja a híreket, amióta három hete Biden helyére lépett, mint a Demokrata Párt jelöltje. A lendülete újabb lökést kaphat a jövő heti Chicagóban tartandó Demokrata Nemzeti Konvención.

Az interjúra válaszul Harris kampányszóvivője, Joseph Costello azt mondta: ‘

„Trump egész kampánya az olyan emberek kiszolgálásáról szól, mint Elon Musk és ő maga – önimádó gazdagok, akik eladják a középosztályt, és még egy livestreamet sem tudnak lebonyolítani 2024-ben. Az X-en sok hallgató azt is megjegyezte, hogy Trump az interjú során enyhén selypített. A Trump-kampány nem kommentálta ezt az észrevételt”.

Forrás: CNBC

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu