James Cameron „titkos” Terminátor-projekten dolgozhat?! Először beszélt róla!

MOZI HÍREK – James Cameron megerősítette, hogy egy új, „titkos” Terminátor-projekten dolgozik…

 

 

James Cameron, a Terminátor-franchise mögött álló legendás filmrendező valami nagy dologra készül – és ezt nagyon igyekszik titkolni. Miközben a rendező a The Hollywood Reporternek adott interjújában a készülő Terminator Zero animációs sorozatról beszélt, azt is megosztotta, hogy hamarosan ő maga is visszatér a franchise-ba egy új, a Terminátor-univerzumon belüli „titkos projekttel”. Hogy pontosan min dolgozik? Egyelőre nem árulja el.

Az interjú során Cameron megosztotta gondolatait a Terminator Zero-ról, a Netflix új animációs sorozatáról, amely a gépek elleni harc jövőjébe és az Ítéletnap eredetébe merül el. A sorozat a franchise felett halálos árnyékként terpeszkedő atomháború kiváltó okait fogja feltárni. A Terminator Zero felkeltette a rajongók, köztük Cameron figyelmét is. Bár az animációs sorozat tényleges fejlesztésében nem volt különösebben érintett, Cameron alkalmi kíváncsiságának adott hangot, hogy mások hogyan bővítik ki az eredetileg általa teremtett világot.

„Érdekesnek tűnik. Az én viszonyom ehhez nagyon hasonló, mint a Sarah Connor Chronicles-hez – más emberek történeteket pörgetnek egy olyan világban, amelyet én hoztam mozgásba, ez érdekes számomra. Mit vesznek ki belőle? Mi izgatta őket benne? Hová akarnak eljutni vele? Úgy tűnik, hogy visszatérnek az Ítélet Napjának kiváltó okához – a nukleáris háborúhoz – és hogy ez egy végső idővonal-e. Kíváncsi lennék, mire jutottak.”

 

James Cameron titokban tartja a munkáját

 

Az interjú igazi csattanója az volt, amit Cameron ezután mondott. Maga a kasszasiker-király most lazán elárulta, hogy egy új projekten dolgozik, amelynek keretében visszatér a 40 évvel ezelőtt általa létrehozott franchise-hoz.

„Most éppen a saját Terminátoros anyagomon dolgozom. Ennek semmi köze ehhez. Mint a The Sarah Connor Chronicles , alkalmanként olyan dolgokhoz nyúltak hozzá, amikkel teljesen függetlenül én is eljátszottam. Szóval van ott némi kíváncsiság. Nem égető kíváncsiság, de nyilvánvalóan jó lenne látni, hogy sikeres lesz.”

Cameron kinyilatkoztatása egy olyan időszakban történik, amikor a Terminátor-franchise iránt feléledt az érdeklődés.

A Terminator Zero premierje a Netflixen lesz, A Terminátor 40. évfordulós 4K-s újrakiadása pedig decemberben jelenik meg. Az igazi kérdés az, hogy van-e még igény a franchise-ra. Az első, a Terminator Zeróra érkezett reakciók azt sugallják, hogy igen, feltéve, hogy jól csinálják.

Cameronról köztudott, hogy újra előveszi korábbi munkáit. Ám a Terminátor-franchise-hoz való visszatérése különösen izgalmas. Cameron eredeti filmjei, A Terminátor és a Terminátor 2: Az ítélet napja minden idők legjobb sci-fi filmjei közé tartoznak, magasra téve a mércét a későbbi részek számára. Az ő esetleges részvétele bármelyik új Terminátor-projektben, akár producerként is, újraindíthatja a franchise-t.

Forrás: THR

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."