Újabb lépéssel közelebb van, hogy PC-n is játszhassunk a Bloodborne-nal! [VIDEO]

A FromSoftware lassan egy évtizede megjelent PlayStation 4-exkluzív játékából nem akaródzik készülni új verzió, de szerencsénkre van alternatíva is.

 

A lent beágyazott videóban láthatjuk a ShadPS4 PlayStation 4-es emulátor csapatától a szoftvernek fenntartott Discordján megosztott két képet, ami bizonyítja, hogy a Bloodborne már képes eljutni a játékmenetig az emulátorban. Tehát nem akad ki töltés közben, vagy a főmenüben, vagy a karakteralkotás során, így nagyon gyors tempóban halad az emulátor fejlesztése, ugyanis ez eddig még nem történt meg: néhány hete még csak ott tartott a ShadPS4, hogy a Bloodborne képes bebootolni.

A Dark Souls Remastered is valamilyen formában már képes futni, de ez sem nagyon tekinthető játszható állapotúnak, ugyanis amint megmozdul a karakter, az emulátor fehér zászlót lengetve kiakad. Mindenesetre ez is remek hír a Bloodborne rajongói számára, ugyanis a PlayStation 4-exkluzívot ugyanazon az engine-en hozta létre a japán stúdió. Az emulátor teljesítménye lassan utat fog nyitni egy Bloodborne remasternek, ami legalább úgy is megvalósulhat, hogy a Sony végül soha nem vállalkozik erre (holott ez is egy blockbuster IP-nek nevezhető, hiába jelent meg 2015-ben).

Egy modder már dolgozik egy remasteren (erről a múlt héten lehetett már hallani), így ezúttal is az történik meg, hogy a rajongók hozzák létre azt, amit a fejlesztők és a kiadók hivatalosan nem szeretnének vagy nem tudják megcsinálni. Persze itt még közbe tud szólni a Sony, mert bár ők nem annyira szigorúak mint a Nintendo, még jogilag fenyegethető levelet küldhet a moddernek, hogy tessék szépen leállni a fejlesztést, vagy a Sony pert akaszt a nyakába…

A ShadPS4 PlayStation 4-emulátor fejlődése csak gyorsulni fog, hiszen a PlayStation 4, az Xbox One, de még a PlayStation 5 és az Xbox Series is ugyanúgy x86-64-es processzorarchitektúrán fut, és ezeket láthatjuk napjaink számítógépeiben. A PlayStation 3 Cell processzora teljesen más volt, így nem csoda, hogy ennek emulációja nehezebb…

Forrás: WCCFTech, ShadPS4

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)