A Fallout: New Vegas fő embere nem zárkózik el a franchise-tól, de van egy feltétele! [VIDEO]

Josh Sawyer nagyon szívesen vállalná egy új Fallout fejlesztését, de ezt csak akkor vállalná, ha a Microsoft beleegyezne a kérésébe.

 

A Fallout: New Vegas volt a kivételes eset az utóbbi másfél évtizedben, hiszen ezt nem a Bethesda Game Studios hozta létre, hanem az Obsidian Entertainment. Azóta az Obsidian, majd a BGS is a Microsoft alá jutott, úgyhogy most már egy csapatban van a két stúdió. Emiatt nem csoda, hogy Sawyer (aki a Fallout: New Vegas projektkoordinátora, vezető tervezője és rendszertervezője volt) egy olyan kérdést kapott, hogy dolgozna-e egy új Fallouton, ha már a Microsoft is most ezt akarja, hiszen a TV-sorozat miatt nagy érdeklődés van a franchise iránt…

„Persze. Szerintem minden projektnél az a kérdés, hogy „Mit csinálunk, milyen határok között dolgozunk, mit szabad és mit nem szabad csinálnom?”. Szerintem minden IP-nél, különösen, ha már dolgoztam vele korábban, az a kérdés, hogy ezúttal mit akarok csinálni, amit a múltkor nem tudtam? És ha ezek a korlátok nagyon korlátozóak, akkor az nem túl vonzó, mert ki akar olyan dolgon dolgozni, ahol az egyetlen dolog, amit fel akar fedezni, nem fedezhető fel? Szeretem a Fallout IP-t. Szerintem még mindig rengeteg történetet lehet benne elmesélni, és rengeteg kérdést lehet feltenni a… társadalomról. De igen, tudod, igazából minden IP ilyen. „Akarsz ezen vagy azon dolgozni?” Nem is tudom. Mit szabad és mit nem szabad tennünk?”, mondta Sawyer.

Ez a komment pedig nagyon hasonlít ahhoz, amit a franchise társalkotója, Tim Cain mondott még júniusban (erről anno mi is beszámoltunk). Úgyhogy Sawyer álláspontja bár kissé nyersnek hangzik, mégis érthető: azt szeretné, hogy ne adjon neki a Microsoft kreatív korlátokat. A cél az, hogy valami valóban újat hozzon létre, ami méltó lenne a franchise-hoz, és utólag így büszkén tekinthetne vissza rá.

A Microsoft lehetőséget adhatna neki, nem?

Forrás: PCGamer

 

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu