Csak nem?! Egy nagyobb Xbox-franchise készül átgurulni a PlayStation 5-re?

A Microsoft multiplatform stratégiája nem akar leállni a tavasszal bejelentett és azóta ki is adott portokkal, úgyhogy a redmondi techóriás további franchise-okat igyekszik áthozni a riválisokhoz.

 

Egy megbízható benntenfes, eXtas1s szerint a Microsoft már kinézte, hogy melyik „nagyobb falat” válik multiplatformmá. Szerinte a következő néhány hónapban (esetleg még idén) PlayStation 5 portot fog kapni a Forza Horizon 5. Az időzítést még nem nagyon tudja, de száz százalékban hisz abban, hogy a már három stúdióval rendelkező Playground Games (erről már írtunk) játéka a Sony konzoljára is be fog gurulni. Talán épp ezért kellett nekik három stúdió, mert készülnek a Forza Horizon új részével, és emellett a Fable reboot is fejlesztés alatt áll.

De mi a helyzet a Starfielddel? Miközben a Bethesda Game Studios és Todd Howard lassan egy éve megjelent játéka hamarosan megkapja az első kiegészítőjét, a Shattered Space-et, még mindig csak az Xbox Series-en és a PC-n érhető el. A PlayStation 5 porttal kapcsolatban eXtas1s azt írta, hogy jelenleg nincsen aktív terv ennek kivitelezésére. Tehát a Microsoft ezzel akarja a játékosokat az európai régióban gyengélkedő eladásokkal rendelkező konzol, esetleg a nemrég áremelésen átesett Xbox Game Pass-előfizetés felé terelni. Vagy csak azt szeretné a redmondi techóriás, hogy PC-n játsszuk a Starfieldet. A jó minőséghez viszont egy megfelelően izmos konfigra van szükség, és ahhoz képest a konzol jóval olcsóbb…

Szóval a Microsoft legalább mutat hajlandóságot a portolásra, ugyanis például a Sea of Thieves is át tudott hajózni a PlayStation 5-re, és a PlayStation Store-on rögtön a toplista élén zárt a Rare játéka (amit azóta a Ubisoft is megpróbált megvalósítani a sok halasztás után megjelent Sea of Thievesszel). De a Sony-tól mikor fogjuk hallani, hogy mondjuk a God of War: Ragnarök eljut az Xbox Series-re? Tőlük csak az évi baseball-játék, az MLB: The Show vándorol át a riválishoz.

De ez még nem hivatalos!

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu