Visszatérhet az eredeti Freddy Krueger?! Nem akárki követeli a régi szereposztást!

MOZI HÍREK – A Rémálom az Elm utcában sztárja kérte számon Robert Englundot, hogy miért nem akarja újra eljátszani Freddy Kruegert…

 

 

Robert Englund annyira összeforrt a Rémálom az Elm utcában franchise Freddy Krueger karakterével, hogy gyakorlatilag lehetetlen elképzelni, hogy más vállalja el a szerepet. Miután először játszotta el a horror ikonját Wes Craven 1984-es horror klasszikusában, Englund azonnal a popkultúra egyik meghatározó szereplőjévé vált. Méltán került fel a horrorfilmek gonosztevőinek Mount Rushmore-jára. Az első film megjelenése óta 40 év telt el. Englund a legutóbbi interjúkban őszintén elmondta, hogy már túl öreg ahhoz, hogy újra eljátssza a karaktert. Azonban egyik korábbi színésztársa és Freddy Krueger első igazi ellenfele, Heather Langenkamp szerint több mint alkalmas arra, hogy újra felvegye Freddy karmait.

A Bloody Disgustingnak adott interjúban, amelyben a készülő A Nightmare on Elm Street 4K remasterről és a film közelgő 40. évfordulójáról beszéltek, Langenkampot, aki a filmben a találékony Nancy Thompsont alakította, arról kérdezték, hogy Englund szerint is túl öreg-e ahhoz, hogy újra eljátssza Freddy Kruegert. Válasza alapján Langenkamp nem értett egyet a színész állításával, és úgy vélte, hogy még egy kör rémálom van benne.

„Nemrég találkoztam vele, és rengeteg energiája van.”

„Ő egy olyan ember, akivel alig bírok lépést tartani az országot járva a kiruccanásaink során. Ha ő nem tudja megcsinálni, akkor senki sem tudja; ezt szoktam mondani. Amíg nem látom őt járókerettel az utcán botorkálni, addig biztos vagyok benne, hogy Robert Englund újra el tudja játszani Freddy Kruegert.”

 

Robert Englund javasolta, hogy ki játssza Freddy Kruegert

 

Englund legutóbb a Hollywood Dreams & Nightmares: The Robert Englund Story című dokumentumfilm megjelenése után beszélt arról, hogy 2023-ban visszatérhet Freddy Krueger szerepébe. Englund akkor azt mondta: „Túl öreg és kövér vagyok már ahhoz, hogy Freddy-t játsszam. Egyszerűen nem tudok többé egy felvételnél több harcjelenetet játszani, rossz a nyakam, rossz a hátam és ízületi gyulladás van a jobb csuklómban. Úgyhogy le kell tennem róla, de szívesen játszanék egy cameót.” Amikor megkérdezték, ki léphetne a helyére, Englund Kevin Bacont javasolta, mint lehetséges jelöltet, majd így folytatta: „Tudom, hogy tiszteli a műfajt, és ő egy nagyon jó fizikai színész. Úgy gondolom, hogy […] érdekes lenne”.

Englund 1984-ben kezdte Freddy Krueger szerepét Langenkamp Nancyje mellett, majd hat folytatásban és a 2003-as Freddy vs. Jason crossover filmben is visszatért. Ez volt az utolsó alkalom, amikor Englund játszotta a szerepet a széles vásznon, bár a The Goldbergs egyik 2018-as epizódjában egy kicsit feltűnt a karakterként.

Úgy tűnik, Englund csak egy újabb ilyen cameóra lenne hajlandó, de a legtöbb rajongó egy pillanat alatt visszavenné Englundot, és nem bánná, ha egy kaszkadőr végezné a fizikai munkát, ha ez azt jelentené, hogy Englund ismét a rémálmok tárgya lehet. Persze Englund bármikor meggondolhatja magát, de a kora és a bizonytalansága a jövőbeli projektekkel szemben azt jelentheti, hogy a casting igazgatók továbbra is más lehetőségeket keresnek, ahelyett, hogy vele számolnának.

Forrás: Bloody Disgusting

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu