Alien: Romulus: a rendezőjének már most van elképzelése a folytatásról!

MOZI HÍREK – Az Alien: Romulus, a legújabb Alien örökség folytatás, amelyet Fede Álvarez, a Don’t Breathe rendezője jegyez, nagy sikert aratott, és a rajongók természetesen kíváncsiak arra, hogy Álvarez visszatér-e egy folytatásra. Jó hír ezeknek a rajongóknak: Álvarez ígéretes választ adott. Valójában, ha szükséges lenne, már most tudna javasolni egy folytatást.

 

Álvarez a The Hollywood Reporter című lapnak beszélt legújabb sikerfilmjéről, amely jelentős hatást gyakorolt a pénztáraknál, és világszerte meghaladta a 100 millió dollárt. Az Alien: Romulus, amely az Alien sorozat első két filmje között játszódik, már most az egyik legjobb Alien folytatásként van elismerve. Jelenleg 81%-os Rotten Tomatoes értékeléssel rendelkezik, ami éppen a klasszikusok, mint az Alien (1979) és az Aliens (1986) alatt helyezkedik el, és gyakorlatilag egy szinten van Ridley Scott legutóbbi munkáival.

Bár a Romulus most debütált a mozikban, a folytatásról folytatott beszélgetések még spekulatívak. Ám Álvarez egy fontos kérdést megválaszolt a film sikerével kapcsolatban:

„Igen, biztosan tudok. Ezt természetesen csináljuk, nem is gondolkodva a folytatásokon. Számunkra a filmek nem váltak franchise-okká, főműveknek és folytatásoknak. Ez egy nyelvezet, amelyet az utolsó tíz évben tanultam meg itt, amikor dolgoztam. Számomra mindig a történetről van szó. Szóval, amikor befejeztük, elkezdtünk azon gondolkodni, hogy ‘Mi történik, amikor vagy ha eljutnak a Yvagához? Jó lesz? Vagy egy borzalmas hely?’ Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy valószínűleg egy borzalmas hely, amit nagynak tartanak és fantáziálnak róla, így természetesen elkezdtünk gondolkodni arról, hogy merre tart, és mi fog történni. Aztán néhány perc múlva azt mondjuk, hogy ‘Ó, ez egy folytatásnak tűnik.’”

Az „Yvaga” alatt Álvarez azt a bolygót érti, ahová a telepesek menekülni próbálnak az Alien: Romulus-ban. A film Rain Carradine körül forog, aki egy bányászkolónia munkásosztályának tagja, és aki elhatározza, hogy megszökik a bolygó kíméletlen körülményei elől. Más telepesek azt javasolják, hogy eljuthatnak Yvagára, ha elérik az elhagyott kriostázis kapszulákat egy űrhajón, amely a bolygójuk körül kering. Csak Rain android testvérére van szükségük. Rain elfogadja a javaslatot, és amikor felszállnak a hajóra, gyorsan rájönnek, miért hagyták el: a hajó egy xenomorph kolóniát szállít. De ez nem az egyetlen problémájuk, mivel a lények úgy tűnik, hogy összefonódnak egy bizonyos android ügyeivel.

Álvarez tovább oszt meg információkat a folytatás lehetőségéről a THR-rel folytatott beszélgetésében:

„Valóban próbálunk inkább a történet szempontjából gondolkodni, és azon, hogy szükség van-e egy új fejezetre, és hogy az emberek akarják-e tudni, mi történik ezután. Szóval megvárjuk, mit gondolnak az emberek, és ha kérnek egy folytatást. Az én filozófiám az, hogy soha ne készíts [folytatást] két év alatt. El kell távolodni. El kell érni, hogy a közönség igazán akarja. Ha az Alien-t és az Aliens-t nézed, közöttük hét év van. De mi biztosan rendelkezünk ötletekkel arról, hová kellene menni.”

Bár a film sikeresnek bizonyult (letaszította a Deadpool-t és a Wolverine-t a pénztárak éléről), komoly vitát is kiváltott. Egyesek azzal vádolták a filmet, hogy istenkáromlónak számít egy örökségi karakter vitatott módszerekkel történő feltámasztása miatt (bár valójában nem ugyanaz a karakter).

Álvarez egy látomásos horror rendező, aki szintén eltért a szabályoktól, amikor a franchise folytatását rendezte. Az Evil Dead (2013) című filmben Álvarez nagyrészt elhagyta a humort, és egy félelemmel teli légkört választott, ami a filmet ijesztő élménnyé tette. Az Alien: Romulus-ban tiszteleg az előző filmek előtt egy finom, szinte felismerhetetlen módon (természetesen azok számára, akik nem ismerik a franchise-t); ez egy egyedi megközelítést jelent a sorozathoz, amely eltér Ridley Scott eredeti kreációjától, és végül egy kiemelkedő űrhorror filmmé válik.

Forrás: MovieWeb

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.