[GC 2024] Játékmenet-előzetest kapott a Civilization VII – íme minden újdonság, amit megtudtunk a játékról! [VIDEO]

A Firaxis Games bemutatta a Civilization VII-et, amely tele van újdonságokkal…

 

 

Igencsak izgalmas, hogy végre láthatjuk az első gameplay trailert a várva várt Civilization VII-ről! A játékot közel nyolc évvel elődje megjelenése után, a Gamescom 2024 Opening Night Live-on mutatta be a Firaxis Games, néhány nagy újdonságra helyezve a hangsúlyt. Valamint elárulták a megjelenési dátumot – már nem is kell sokáig várni rá!

A legújabb X-COM és a Midnight Suns alkotói megerősítették, hogy a Civi-saga új epizódja 2025. február 11-én jelenik meg PC-re és konzolokra.

A Sid Meier’s Civilization VII néhány speciális kiadásának korai hozzáférése pedig február 6-án indul.

A Civilization VII nagy ígéretei

 

A Civilization-sorozat új epizódja még több cselekvési szabadságot és testreszabhatóságot ígér, miközben egy egyedülálló civilizációt keltünk életre. A Firaxis szerint az új játék minden egyes korszaka „egy gazdagon árnyalt utazást mutat be egyedi játszható civilizációkkal, erőforrásokkal, felfedezhető területekkel, sőt egész játékrendszerekkel”, hogy minden egyes időugrás előre teljesen egyedinek tűnjön.

Mint mindig a Civiben, most is fejleszthetjük birodalmunkat a tudományra, a kultúrára, a katonai vagy gazdasági uralomra összpontosítva. Ezeket a célokat kell teljesítenünk ahhoz, hogy korszakokat ugorhassunk. Van egy új koncepció is, amely a Civi VII-ben az egész akciót meghatározza, ez pedig az „idő próbája”, vagyis az, hogy egy civilizáció hogyan változik és növekszik az évszázadok során. „Kovácsold a saját szerencsédet a történelemben minden korszak elején, a játékban elért eredményeid alapján választva egy sor új civilizációs lehetőség közül.

 

 

Civilization VII

 

 

Ami a vezetőket és civilizációkat illeti, amelyeket irányíthatunk majd, egyelőre csak néhányat fedtek fel. A Firaxis ígérete szerint „a történelem legváltozatosabb vezetői választékát” kapjuk majd. Mindegyik karakter egyedi képességekkel rendelkezik, és a játék során fejleszthetjük őket (mint egy RPG-ben), hogy testre szabjuk a tulajdonságaikat. A legszembetűnőbb azonban az, hogy a sorozat történetében először ezúttal külön választhatunk vezetőt és civilizációt, így érdekes kombinációkat hozhatunk létre.

 

A belbecs mellett a külcsín is változik

 

Természetesen a Civi VII-ben is lesz multiplayer, ahol a világ más felhasználóival mérkőzhetünk meg, valamint a sorozat egyéb klasszikus lehetőségei, mint a diplomácia, a kereskedelem és persze egy részletes térkép, amit szabadon bejárhatunk nyersanyagok, természeti csodák és egyéb meglepetések után kutatva. Ezen a ponton biztosan feltűnik a Sid Meier’s Civilization VII új grafikai megjelenése, amely a Civi VI „Pixar-szerű” stílusa helyett a korábbi részek realisztikusabb (mégis színes) hangvételét hozza vissza.

A Firaxis Games új játékának további újdonságairól hamarosan bővebben is beszámolunk. A játék a Gamescom 2024 egyik fénypontja lehet, és természetesen a jövő év egyik legjobban várt címe…

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."