A holló: miként előzték meg, hogy megismétlődjön az eredeti film tragédiája? A rendező nyilatkozott!

MOZI HÍREK – Kiderült, milyen drasztikus lépés történt A holló (The Crow) forgatásán, hogy megakadályozzák, hogy a történelem megismétlődjön…

 

 

Rupert Sanders A holló (The Crow) újragondolása ma kerül a mozikba – íme a friss-ropogós kritikánk! Az észak-amerikai premier előtt a rendező elárulta, hogy a képregénysorozatot feldolgozó film egy lényeges dologban különbözik az 1994-es filmtől: a forgatásra nem engedtek be valódi fegyvereket. A Bill Skarsgård, FKA Twigs és Danny Huston főszereplésével készült The Crow középpontjában egy feltámadt zenész áll, aki bosszút akar állni menyasszonya halála miatt.

A Varietyvel a The Crow bemutatója előtt beszélgetve Sanders elmondta, hogy a biztonságot helyezte előtérbe a film forgatásán. Tanulva a múltbeli tragédiákból, mint például Brandon Lee korai halála az 1994-es forgatás során, vagy Halyna Hutchins operatőr nemrég bekövetkezett halála a Rust 2021 forgatásán, a rendező azt mondja, hogy annak ellenére, hogy a speciális effektek csapata mennyire jó volt, nem akart kockáztatni.

„A biztonság az első számú prioritás. A filmes díszletek nagyon veszélyesek.”

„Az első nap Prágában találkoztam a speciális effektek osztályával és a fegyverkezelővel, aki nagyszerű volt. Nagyon biztonságtudatosak voltak. Ugyanazokat az irányelveket követik, mint a hadsereg, amikor fegyverekkel foglalkoznak, de én még ezt sem akartam megkockáztatni.”

Ennek megfelelően Sanders minden valódi lőfegyvert kitiltott a The Crow forgatásáról, hogy a történelem ne ismételje meg önmagát. Ehelyett gumiból készült utánzatokat használt a valódiak helyett.

„Szóval kategorikusan azt mondtam: >>A forgatáson nem lesznek lőfegyverek<<, ami azt jelenti, hogy egyetlen olyan pisztolyunk sem volt, amelyiknek a közelében valaha is éles vagy vaktöltény lehetett volna, így egyetlen lövedék sem mehetett volna be. Ezek mind Airsoft-fegyverek, és némelyikük csak gumi vagy fém utánzat, amelyek működőképesek, de nincs tüzelőmechanizmusuk”.

 

A többletköltség kis ár volt A holló szereplőinek biztonságáért

 

Mivel Sanders már rendezett néhány látványos filmet – pl. a 2017-es Ghost in the Shellt – tud egy-két dolgot a VFX-ről, és arról, hogy mennyibe kerül. Mivel a The Crow korlátozott, 50 millió dolláros költségvetésből készült, a speciális effektekre már így is kevés pénz jutott. Így költséges döntés volt a valódi fegyverek kitiltása a forgatásról. Számára azonban ez egy olyan ár volt, amit érdemes volt megfizetni, ha ez mindenki biztonságát jelenti.

„Ez elég sok pénzt emésztett fel a nagyon korlátozott vizuális effektekre szánt költségvetésemből, de szerintem megérte. A vizuális effektek ebben a filmben nagyrészt a kamera előtt készültek. Főként helyszíni forgatás volt, díszletbővítéssel. Szóval egyensúlyt kell teremtened, hogy mire költöd a pénzt, ha nincs hatalmas költségvetésed a vizuális effektekre. De számomra ez egy nagyon értékes kiadás volt, mindenki biztonsága és kényelme érdekében, aki részt vett ebben a projektben.”

A The Crow trailerének vegyes reakciói ellenére a lépés határozottan kifizetődő volt, mivel azok a jelenetek, amelyekben a pisztolyok szerepelnek, rendkívül hitelesen néznek ki. A The Crow Európában ma este, Amerikában augusztus 23-án mutatkozik be a Lionsgate Films forgalmazásában.

Forrás: Variety

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."