Eskü, hogy az Anora színésznője Oscart fog kapni

MOZI HÍREK – Sean Baker filmje, az Anora az idei cannes-i fesztiválon elnyerte a fődíjat, az Arany Pálmát. 2011 óta ez az első amerikai film, amelyet a legjelentősebb európai filmes díjjal tüntetnek ki, akkor Az élet fáját érte ez a dicsőség.

 

Az Anora címszereplője, Mikey Madison azonnal az érdeklődés homlokterébe került, pedig 25 évesen már komoly neve van a filmszakmában. Hat évadon át szerepelt a Jobb idők című sorozatban, ott volt a Sikoly V-ben, és Tarantino is sok-sok szeretettel hívta meg a Volt egyszer egy… Hollywoodba Brad Pitt mellé.

Az Oscar-esélyeket latolgató Gold Derby című oldal összesítése szerint egyre több szakértő hajlik arra, hogy Madison a leginkább esélyes legközelebb a legjobb színésznő aranyszobrára. A kritikusok szerint úgy tud belemenős és karakán fiatal nő lenni a vásznon, hogy az általa alakított hős közben több sebből vérzik.

Az Anorát egyébként további kategóriákban is Oscar-esélyesnek tartják: legjobb film, legjobb rendező (Sean Baker), legjobb eredeti forgatókönyv (Sean Baker).

Az Anora hősnője szexmunkás Brooklynban, akit egy hétre kibérel exkluzív használatra egy orosz oligarcha dúsgazdag fia, Ivan (Mark Eydelshteyn). A fiatalok egymásba szeretnek, hirtelen felindulásból összeházasodnak, a feldúlt orosz oligarcha pedig elküldi verőlegényeit, hogy csinálják vissza az egészet. Az abszurd humorral fűszerezett, veszett tempójú modern Hamupipőke-történet 98 százalékon áll a RottenTomatoes kritikai portálon.

(Anora – hazai bemutató: 2024. november 7.)

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.