[GC 2024] Retrieval: egy év után ismét a Gamescomon a retrofuturizmus [VIDEO]

Már elképzelni is hihetetlen, de legutóbb a 2023-as Gamescomon hallottunk utoljára a 333Studios filmszerű horror-kaland játékáró!

 

Ez a díjnyertes cím arra invitálja a játékosokat, hogy Hana Loshe, a távoli Ryhalian bolygón rekedt kutatócsoport bátor parancsnokának bőrébe bújjanak. Egy titokzatos retro-futurisztikus bázison navigálnak egy elpusztult világban, hogy túléljenek mindent, és minden lépésnél könyörtelen kihívásokkal és félelmetes ellenfelekkel nézzenek szembe. A Retrieval váratlan fordulatokkal teli, lebilincselő narratívát kínál, amely a barátság, a szerelem, a hűség és a horror témáit járja körül. A játék gazdag karakterfejlődése és lebilincselő történetmesélése magával ragadja a játékosokat, miközben feltárják Ryhalian hátborzongató titkait.

A Retrieval az Nvidia által támogatott, hangulatos látványvilágával és a kísérteties 3D-s hangtervezéssel magával ragadó játékélményt ígér. Hana Loshe egy veszélyes útra kel, és átélheti a mozi és a játék közötti határokat elmosó túlélőhorror-kaland intenzív drámáját és izgalmas játékmenetét. Az Nvidia-partnerség a konzolokon lesz kicsit furcsa, ugyanis a PlayStation 5 és az Xbox Series egyaránt AMD-alapokra építkezett.

A játék címe azért kissé szerencsétlen, mert egy laikus könnyedén összetévesztheti a Returnallal, a Housemarque PlayStation 5-re és PC-re elérhető roguelike kalandjával (a két játék első és utolsó két betűje megegyezik), de mindegy is. Az Nvidia technológia az RTXDI kapcsán bukkant fel a videóban (valós idejű felvételekről van szó), és a hang is teljesen három dimenziós a Dolby Atmos technológia segítségével szólal meg. A képek alapján egészen stílusosnak bizonyul a Retrieval, és ha a hangulat mellé kifinomult játékmenet párosul, akkor nem lesz okunk a csalódásra.

A 333Studios játékára valószínűleg még várnunk kell legalább egy évet, ha nem többet, ugyanis még mindig fogalmunk sincs arról, hogy mikor fog megjelenni a Retrieval. A célplatformok a tervek szerint a PC mellett a PlayStation 5 és az Xbox Series lesznek. A játéknak esetleg kelleni fog egy kiadó is. Talán azt is keríteni kellene, nem?

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)