Avowed: még összetettebb lesz ez az RPG, mint hittük – a fejlesztők elárulták, hányféle befejezés várható!

Carrie Patel, az Avowed rendezője szerint a befejezéseket a „játékos döntéseinek összessége” határozza majd meg…

 

 

Az Obsidian és az Xbox nagy RPG tétje néhány hónap múlva érkezik. Ennek ellenére az Avowed fejlesztői már most azzal lelkesítik a fantasy-rajongókat, hogy részleteket osztanak meg a játék világáról, mechanikájáról és narratív jellemzőiről. Ugyanis a Gamescom 2024 alkalmából adott új interjúban elárulták, hogy a Pillars of Eternity univerzumában játszódó kalandnak több mint tíz feloldható befejezése lesz!

Az Avowed rendezőjének, Carrie Patelnek az IGN-nel folytatott beszélgetésben tett legutóbbi nyilatkozata alapján mondjuk, hogy „10+ befejezés”. Mert lehet, hogy még sokkal több lehetséges befejezésről beszélünk. Ugyanis az Obsidian csapata nem is gondolkodik konkrétan a befejezések számán. „Nagyon nehéz megmondani.”

„Annyit elárulhatok, hogy a befejezések száma két számjegyű, rengeteg különböző kombinációval lehet végezni” – mondja a fejlesztő.

„Úgy értem, ez egy Obsidian-játék, így a befejezés a játék során hozott döntéseid összessége lesz, a különböző tartalmak során, attól függően, hogy mivel találkoztál és mit tettél, amikor találkoztál” – zárja Patel. Ily módon egyértelmű, hogy az Avowed nemcsak a történet kimeneteleinek sokaságát állítja fel, hanem igyekszik egy maroknyi helyzetet bemutatni olyan döntésekkel, amelyek segítenek meghatározni főhősünk számára egy adott befejezést.

 

Az Avowed végül 2025 elején érkezik

 

Az Obsidian természetesen az Avowed leendő erényeit hangsúlyozza, ám az RPG-jük az elmúlt napokban azzal került a hírekbe, hogy megerősítették a megjelenési dátum eltolását. Bár eredetileg 2024-re tervezték a megjelenést, a projektet 2025. február 18-ra tolták, hogy „adjanak egy kis szünetet a játékosoknak”. Elvégre az elkövetkező hónapokra több nagyszabású élményt is terveznek, és a Fallout: New Vegas készítői nem szeretnék, ha az évi végi dömping ellopná a rivaldafényt a játékuktól…

Forrás: IGN

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."