Hosszabb lehet a Silent Hill 2 Remake az eredeti játéknál?! A készítők nyilatkoztak

A Bloober Team rengeteg tartalommal bővítette a Silent Hill 2 Remake-et, elsősorban a felfedezés terén…

 

 

Sejthető volt, hogy a hosszúság lesz az egyik fő különbség a Silent Hill 2 Remake és az eredeti között. Arra azonban nem számítottunk, hogy ilyen nagy lesz a változás. Mateusz Lenart, a Bloober Team kreatív igazgatója és vezető dizájnere a közösségi médián keresztül megerősítette, hogy a sorozat legnépszerűbb játékának átdolgozása „16 és 18 óra között lesz egy első végigjátszásnál”. Ez több mint kétszer annyi idő, mint a Konami 2001-es eredetijének fő története, amely körülbelül nyolc órát vett igénybe!

 

A Silent Hill 2 Remake sokkal több mindent tartalmaz majd, mint az eredeti játék

 

Amikor egy sajtótájékoztató keretében bemutatták a játékot, máris kiderült, hogy a remake új területeket és mellékfeladatokat is tartalmaz. Olyan változtatások is történtek, amelyek lehetővé teszik, hogy James, a főhős több épületet fedezzen fel. A Silent Hill 2 Remake új technológiával nyitja meg a város kapuit, ami arra ösztönöz minket, hogy kutassunk erőforrások után és fedezzük fel a város titkait.

Első benyomásaikban a tesztelők elárulták, hogy ez nemhogy nem törte meg a játék tempóját, de még erősítette is azt.

A Bloober Team ugyanis még egy lépéssel tovább megy: „Ha szeretsz időt tölteni azzal, hogy mindent megkeresel a játékban, és fel akarod fedezni azokat a dolgokat, amiket elrejtettünk neked, akkor több mint 20 órát fogsz eltölteni. Természetesen nem számolom a New Game +-t és az összes befejezést. Kíváncsi vagyok, hogy milyen gyorsan fogsz mindent megszerezni” – közölte a fent említett Mateusz Lenart a közösségi médián keresztül. Ilyen értelemben a játékosok sokkal nagyobb játékot kapnak, mint amire eredetileg számítottak.

Hogy ez a változás megfelel-e majd a Silent Hill 2 Remake-nek, vagy sem, az csak tempó kérdése lesz. Egy játékhoz több órát hozzáadni nem praktikus, ha az nem szórakoztató, és ezt egyelőre nem tudjuk megítélni. Míg a kaland nyitó szakaszában nagyon jól kezelhetőnek tűnt ez az új tartalom, addig a cím további részében még nem tudjuk, hova nyúlik az élmény. A kételyekre mindenesetre akkor kapunk választ, amikor a játék október 8-án megjelenik PS5-re és PC-re.

Forrás: X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."