A CIA sötét titka ihlette a Stranger Things-t?! Kiszivárgott az egykori kormányprojekt

MOZI HÍREK – Amit Eleven elszenvedett a Stranger Thingsben, az semmi ahhoz képest, ami valójában történt…

 

 

Gyermekbántalmazás, elektrosokk-terápia, hipnózis, kísérleti drogok… Úgy tűnhet, hogy amit Eleven a Stranger Things sorozatban elszenvedett gyermekkorában, az abszolút barbár volt, ám valójában meg sem közelíti azt, amit az MK-Ultra program keretében csináltak. Ugyanis így hívták azt a titkos CIA-projektet, amely a Netflix sorozatát ihlette.

Az 1950-es években jártunk, a CIA-t éppen akkor hozták létre, a hidegháború pedig tömeghisztériát generált a kommunizmussal kapcsolatban. Amikor a koreai háborúból hazatért katonák egy része azt állította, hogy talán mégsem olyan rossz a kommunizmus, a félelem attól, hogy más országok eljutottak az agykontroll technikákig, arra sarkallta őket, hogy létrehozzák a saját programjukat.

 

A Stranger Things-t ihlető MK-Ultra projekt barbárságai

 

A projektet az Amerikai Pszichiátriai Társaság elnöke, Dr. Donald Ewen Cameron vezette, aki korábban az emberkísérletekkel vádolt német tudósok értékelését is végezte a nürnbergi perben. Sajnos úgy tűnik, hogy a folyamat során nem egy szörnyű ötlettel állt elő.

Cameron elmélete szerint, ha az emberi elmét vissza tudnák formálni egy csecsemő szintjére, akkor a keletkező űrt új ötletekkel, tudással tölthetnék fel. Egy kanadai pszichiátriai kórház lett a bázisuk, ahol a saját problémáikkal odaérkező alanyokat kísérleti nyulakként használták.

Hetekig tartó elektrosokk-terápiák, nagy dózisú pszichotrop gyógyszerek, amelyeket előzetes beleegyezés vagy akár csak tájékoztatás nélkül adtak be, kémiai kóma előidézése, hogy az agyat hónapokra szüneteltessék, érzékszervi megvonás, amelynek során az embereket teljesen sötét szobákba zárták, kezüket letakarták, és fülsiketítő zajjal próbálták elérni, hogy elveszítsék az érzékelés képességét…

Igazi barbárságok, amelyek évekig tartottak, és amelyeknek pontos részleteit még ma sem ismerjük.

Húsz évvel a projekt befejezése után (amely semmilyen gyakorlati, tudományos eredménnyel nem szolgált az agykontroll terén), azok, akik félig vegetatív állapotban, súlyos emlékezetkieséssel vagy olyan traumával hagyták el az intézetet, hogy a mosdóba sem tudtak egyedül kimenni, elkezdték megosztani a sajtóval azt a keveset, amire emlékeztek. Az MK-Ultra-botrány végre napvilágra került. Azonban azon túl, hogy olyan felkavaró sorozatokat és filmeket inspirált, mint a Stranger Things vagy a Mechanikus Narancs, senki sem fizetett meg az elkövetett bűnökért. Az áldozatok a mai napig várnak a nyomozásra és arra, hogy elégtételt vehessenek az őket ért szörnyűségekért…

Forrás: CIA, PubMed

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu