„Friss élmény” lehet a Silent Hill 2 Remake?! A fejlesztők kifejtették, mi mindenen változtattak

A várva várt Silent Hill 2 Remake október 8-án jelenik meg PS5-re és PC-re…

 

 

Kicsit furcsa, ami a Silent Hill 2 Remake körül történik. Hónapokkal ezelőtt a várakozás nem volt túl nagy iránta egy olyan State of Play trailer miatt, ami hagyott némi kívánnivalót maga után. Mindez azonban megváltozott, a hangulat nagyon pozitív a játék körül, olyannyira, hogy még a közösség is üdvözölte, hogy a remake hossza több mint kétszerese az eredetinek. Ennek jegyében az elmúlt órákban újabb részletek és nyilatkozatok jelentek meg a készítőktől.

A Silent Hill-saga fő producere, Motoi Okamoto volt az, aki a PLAY magazin 44. számának szerzőivel beszélgethetett a második túlélőhorror-játék remake-jéről. Rámutatott, hogy messze nem ugyanazt az élményt nyújtja, mint az eredeti cím, de van néhány apró változtatás, amit érdemes megemlíteni. „A lényeket tekintve van néhány kisebb frissítés. Emellett kicseréltük és átrendeztük az összes ellenséget onnan, ahová az eredetiben kerültek, így mindenki újragondolhatja a harcokat” – említi (az MP1ST-n keresztül).

Okamoto mellett a Silent Hill veterán zeneszerzője, Akira Yamaoka is megszólalt a zenéről, aminek „az összes témáját a nulláról dolgoztuk át”.

Mindezt azzal a céllal tették, hogy „mindenkinek friss élményt nyújtsanak”, de nem ez az egyetlen dolog, amit a Bloober Team csinált. Az ellenségek áthelyezésén kívül érdemes megjegyezni, hogy a játékosok új rejtvényekre, kitérőmechanikára és több felfedezésre váró területre számíthatnak.

 

A Konami komolyan gondolja a Silent Hill-sorozat megújítását

 

A vezető producer beszélt arról, hogy a Konami ambicionálja a franchise megújítását. Ennek köze van ahhoz, hogy szeretnék megmutatni a játékosoknak, hogy mire képesek. „Teljesen megértjük, hogy a Silent Hill 2 sokak szívében különleges helyet foglal el, mint emlékezetes mestermű. Így azzal, hogy ennek a játéknak a remake-jét mutattuk be első nagy címként, meg akartuk mutatni minden játékosunknak, minden rajongónknak, hogy a Konami komolyan gondolja a sorozat megújítását, és hogy képesek vagyunk egy magas színvonalú Silent Hill játékot szállítani”.

Forrás: PLAY Magazine, MP1ST

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."