Ilyen az, amikor a Baldur’s Gate 3 a DOOM-mal keveredik! [VIDEO]

A Githmap egy érdekes koncepció, ugyanis ezzel olyan érzésünk támadhat, mintha egy RPG elejét látnánk működésben, holott nem erről van szó.

 

A Baldur’s Gate 3-at nem kell bemutatni, ugyanis a kicsivel több mint egy éve megjelent játék nem véletlenül szerzett meg egy raklapnyi díjat (még az egyik legnevesebb sci-fi díjat is megszerezte a Larian; erről beszámoltunk), és remekül alkalmazta az asztali szerepjátékos eredetét (ugyanis a Dungeons & Dragons alapján készült). Egy brazil indie fejlesztő, vikintor úgy gondolta, hogy meglovagolja a franchise népszerűségét, és egy olyan DOOM pályát csinált, amiben az övé, illetve mások Githyanki karaktere is felbukkanhat. Ehhez a Baldur’s Gate 3 assetjeit vette igénybe, és lényegében egyfajta harmadik, kibővített epilógusa lett a Larian játékának egyik befejezésének.

A Githmapben nincsenek harcok, és külső nézetet alkalmaz. Olyan, mintha egy RPG központi, hub területét látnánk, vagy esetleg egy Githyanki-tematikájú (értelemszerűen nem létező) játék prológusát. A Doom kinézete a Planetscape-szerű vizualitáshoz remekül passzol. Ott teljesen bevett, hogy egy földönkívüli égbolt alatt egymáshoz párosulnak a már-már bizarr ipari épületek és a nyitott katedrabelsők és a fapanelekkel tömött lakóhelyek. Mindehhez nem elég fél óra, hogy felfedezzük, ugyanis legalább kétfajta kulcs lesz a pályán. (A piros és az arany kulcs mellett az ilyen ajtók is ott lesznek.)

Vikintor több Githyanki játékost betett a játékba 2D-s sprite-ok formájában, és nagyon is hasonlít mindez arra, amit az első két Baldur’s Gate során láthattunk. Eközben történetileg Lae’zel és Orpheus lázadása során járunk, és bár a sztori nem nagyon halad semmilyen irányba, egy elképzelésnek mindenesetre kiváló. Az itch.io-n le is lehet tölteni, és még csak egy DOOM-kópia sem kell a futtatásához.

Emiatt eléggé érdekes az eredmény. Bár ez nem valami nagy erejű, teljes értékű rajongói projekt, egyfajta vázlatnak megteszi, hiszen erre lehetne a későbbiekben építkezni, hogy egy nagyobb volumenű projekt szülessen.

Forrás: PCGamer, itch.io

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu