Két magányos farkas: akkora gázsit kapott Clooney és Pitt a filmért, amekkorát ritkán látni!

MOZI HÍREK – Brad Pitt és George Clooney fejenként 35 millió dollárt kapott a Két magányos farkasért, ami komoly pénz, főleg egy streaming-moziért a küszködő Apple-nél…

 

 

Az, hogy filmsztároknak hatalmas fizetéseket adnak azért, hogy filmekben szerepeljenek, eléggé bevett gyakorlat. Ám az évek során ez egy kicsit megfogyatkozott, mivel a név ismertsége önmagában már nem elég ahhoz, hogy jelentős bevételt garantáljon a kasszáknál. A „filmsztár” eszméje már biztosan nem az, ami régen volt. Így aztán sok színész más módot keresett arra, hogy nagyobb bevételhez jusson a filmben való részvételéért. Például producerként is beszállnak a filmbe, vagy olyan megállapodást kötnek, amely szerint a projekt bevételének egy százalékát kapja meg a kasszasikerekből. Ezért különösen meglepő az a nemrégiben megjelent jelentés, amely részletesen bemutatja Brad Pitt és George Clooney fizetését az Apple új Két magányos farkas című filmjéért. Ez elképesztő összeg a részvételükért.

Még inkább megdöbbentő, hogy az Apple a filmet a teljes mozis megjelenésről hétnapos limitált futásra állította át, mielőtt a streaming platformra kerülne.

A The New York Times szerint Pitt és Clooney fejenként 35 millió dollárt kapott a Jon Watts által írt és rendezett, hamarosan bemutatásra kerülő akcióvígjáték főszerepéért. Amellett, amit a két színésznek fizettek, Watts magának is nagy fizetést biztosított. Állítólag 15 millió dollárt kapott a munkájáért. Ez csupán három főre 85 millió dollárt jelent, és még a film költségvetésének többi részét sem tartalmazza. Ráadásul a film eredetileg kizárólag a mozikban futott volna, mielőtt az Apple TV+ platformra kerül. Ám ezek a tervek megváltoztak, amikor bejelentették a folytatást, ismét Pitt és Clooney főszereplésével. A hírt követően kiderült, hogy a film korlátozott, egyhetes mozis futást kap, mielőtt szeptember 27-én debütálna az Apple TV+-on.

 

Az Apple változtat a kiadási stratégiáján a Két magányos farkassal

 

A Két magányos farkas olyan, mintha egy letűnt korszak terméke lenne, amikor még a filmsztárok uralták a világot. A filmet állítólag Pitt és Clooney személyére írták, és úgy fizetik őket, mintha most jöttek volna az Ocean’s-filmekből. Félreértés ne essék, nagyon jó színészek, akik Oscar-díjakkal és bizonyított filmográfiával rendelkeznek. Azonban ma már csak nevekkel nem lehet tömegeket beültetni a nézőtérre, mint régen. Ami Wattsot illeti, a rendező három Pókember-filmet irányított az MCU számára, amelyek mindegyike pénzügyileg sikeres volt. Ez részben megmagyarázza a 15 millió dolláros honoráriumát.

Az Apple-nek hamarosan egy másik együttműködése is lesz Pitt-tel, a Joseph Kosinski által rendezett F1 című sport-akciófilmmel. A film költségvetéséről mindenféle híreket hallani. Egyesek szerint akár 300 millió dollár is lehet, bár a film producerei szerint ez az összeg túlzó. Az Apple körülbelül 130-140 millió dollárért szerezte meg a forgalmazási jogokat. Egyelőre a filmet a Warner Bros. forgalmazásában fogja bemutatni a mozikban. Minden jel arra mutat, hogy továbbra is ragaszkodnak a moziforgalmazáshoz, de egyértelmű, hogy az Apple kezdi átértékelni a gyakorlatát, miután vagyonokat költött a termékekre, és nem látta a várt bevételt.

Forrás: The New York Times

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."