Deadlock: a Valve nem tartja be a saját szabályzatát! [VIDEO]

Láthatjuk azt is Gabe Newellék egyik fejlesztőjétől, hogy korábban milyen prototípus volt a cégen belül, ugyanis egy másik játékból emeltek át több elemet is a végre bejelentett Deadlockba.

 

A Twitteren jogos volt a felvetése valakinek, bár azért kissé poénosnak hangzik a kritika. Mégis igaza van az illetőnek: a Valve Software megsérti a Steam szabályzatát a saját játékával. Hiába a saját fejlesztésükről van szó, azért nekik is tartaniuk kellene magukat az általuk kialakított szabályrendszerhez! A Deadlock Steam-oldalán ugyanis kötelező lenne minimum öt screenshot a játékból, és a kiértékelési folyamatot a Valve átugrotta. Igaza van, mert mindössze egyetlen, 22 másodperces teaser van csak a site-on, más látnivaló pedig nincsen.

Mondjuk máshol is megbukik a Valve a saját törvényeivel, mert a cég egy Steamworks-partnerként is felbukkan, és így annak a szabályait is be kell tartani. Március során a The Orange Box alaposan le lett árazva, és eközben a Steam-oldalán a Valve feltüntetett egy „több mint 100 díj nyertese” emblémát, ami szintén szembe megy a Steam szabályrendszerével, ugyanis az értékeléseket, a díjak neveit nem lenne szabad ábrázolni. Ezt Tom Giardino, a Valve egyik alkalmazottja gyorsan észre vette, így később legalább erre nem volt probléma.

A Discordon a Yoshi nevű Valve-alkalmazott megosztott a Deadlockból valamit, ami aztán a Twitterre is eljutott. Egy korai prototípust láthatunk a játékból, amiben a karakter több antlion körül található. Azok az óriásbogarak a Half-Life 2-ből származnak, csak más színűek (szürke, sárga…), illetve van egy részecskehatás, amikor meghalnak. De nem csak Gordon Freeman világa érintett (bár az is tény, hogy eredetileg annak univerzumában játszódott a Deadlock, amikor még Citadel volt a kódnév), ugyanis a Left 4 Dead fegyverei (és a DotA) is felbukkannak a videóban.

Érthető, amit a Valve csinált: átvették a korábbi játékaik elemeit a prototípushoz, így gyorsan kivitelezhető lett az amúgy jó koncepció.

Forrás: PCGamer,

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)