Lego Horizon Adventures: a horizonton van a megjelenési dátuma!

Egy baki következtében kiszivárgott a Summer Games Festen bejelentett multiplatform játék megjelenési dátuma, és most már hiába rejtik el, az internet bizony nem felejt.

 

A Lego és a Guerrilla Games franchise-ának remek kollaborációjának nevezhetjük a Sony Interactive Entertainment által publikálandó játékot, amiről hivatalosan eddig csak annyit mondott a kiadó, hogy valamikor a karácsonyi rohamban, tehát az év végén fog megjelenni majdnem mindegyik platformra. Régebben már beszámoltunk arról, hogy miért nem láthatjuk majd az Xbox Series-en a Lego Horizon Adventures-t, és ezúttal is ki kell emelnünk, hogy a Sony indoklása felettébb idiótának nevezhető…

A Redditen bukkant fel, hogy a PlayStation Store-on listázták a megjelenési dátumot, amit aztán a Gematsu is alátámasztott. Persze azóta levették ezt a napot, de mi elmondhatjuk, hogy november 14-éről van szó. Ez csütörtökre esik, úgyhogy ez nem az a szokásos keddi vagy pénteki nap, ugyanis általában ezeken a napokon szoktak a nagyobb, AAA, vagy legalábbis multiplatform játékok megjelenni a digitális és fizikai boltokban egyaránt.

Lego Horizon Adventures
byu/foreveryoung1108 inplaystation

A Lego Horizon Adventures az Unreal Engine 5-ön fut, és sok másik játékot láthattunk mostanában, ami ezt a technológiát veti be. Ilyen például a kínai Game Science-től a Black Myth: Wukong, amiről már hivatalosan is közölte a stúdió, hogy több mint 10 millió értékesítésnél jár. A Lego Horizon Adventures mellett a Guerrilla Games megerősítette, hogy továbbra is a Horizon IP-vel fog foglalkozni, de egy többjátékos projekt készül a holland stúdióban. Úgyhogy a korábbi nagy dobásuk, a Killzone franchise továbbra is a parkolóban marad, ugyanis annak utolsó része a PlayStation 4 nyitócímeinek egyike, a Killzone: Shadow Fall volt 2013-ban.

A Lego Horizon Adventures tehát november 14-én fog megjelenni PlayStation 5-re, PC-re, illetve Nintendo Switch-re. A játékon nem csak a Guerrilla Games dolgozik, hanem a Studio Gobo is, ami korábban az Arkane Austinnek (Redfall), illetve az Avalanche Software-nek (Hogwarts Legacy) is segített.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.