S.T.A.L.K.E.R. 2: Shadow of Chornobyl: a fejlesztők fáradtak, de most már kibírják! [VIDEO]

A GSC Game World fejlesztői most már úgy állnak hozzá a játék fejlesztésének befejezéséhez, hogy így mutassák meg a világnak, hogy továbbra is velünk vannak.

 

A GSC Game World nem volt könnyű helyzetben. Az ukrán stúdiót súlyosan érintette, amikor Oroszország háborút indított Ukrajna ellen. Erre ők átrakták a székhelyüket Prágába, ahol leégett a stúdió egy évvel a nyitás után, tavaly pedig orosz hackerek korai buildeket szivárogtattak ki a S.T.A.L.K.E.R. 2-ből. A fejlesztők közül néhányan az ukrán hadseregbe léptek be, és legalább egyikük életét veszítette a küzdelmekben.

 

 

Az eredetileg 2022-re tervezett megjelenést többször is el kellett halasztani, és most már talán a végleges megjelenési dátumával rendelkezik a S.T.A.L.K.E.R. 2: Shadow of Chornobyl, amelynek technikai producere, Evgeny Kulik a PCGamernek a Gamescomon elmondta, hogy hosszú, rögös utat tett meg eddig a stúdió, de a fejlesztők segítettek egymásnak az utazás során:

„Amikor az orosz agresszió után Csehországba költöztünk, nagyon közel dolgoztunk egymáshoz. Munka után is beszélgetünk a játékról, döntéseket hozunk, folyamatosan beszélgetünk arról, hogy mit kellene javítani. És ez tényleg sokat segít, mert nagyon aggódunk a kollégáinkért, a családjainkért odahaza, mert két nagy stúdiónk van, az egyik természetesen Prágában, és van egy igazán nagy, majdnem 200 fős irodánk Ukrajnában, Kijevben. És ezek a srácok folyamatosan nagy nyomás alatt dolgoznak, mert állandó bombázások, állandó légvédelmi szirénák vannak.

Nagyon izgatottak vagyunk az emberek reakciói miatt. Rengeteg energiát adnak nekünk, amit így kereshetünk. Természetesen fáradtak vagyunk. Olyan ez mint egy hosszú futás, annyi problémával, amivel a fejlesztés során szembesültünk. Most mindent meg kell tennünk, hogy befejezzük ezt a projektet, befejezzük ezt a játékot, és még egyszer kiadjuk a nyilvánosságnak, és azt mondjuk: Hé, itt vagyunk,” mondta Kulik.

A S.T.A.L.K.E.R. 2: Shadow of Chornobyl november 20-án fog megjelenni Xbox Series-re és PC-re. Az Xbox Game Pass kínálatában is megtalálható lesz.

Forrás: PCGamer

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)