Egy közel 20 éve megjelent kultikus játékot támasztana fel a Resident Evil alkotója!

Egy olyan játékról van szó, ami mindössze egy konzolra jelent meg, és később még csak egy folytatást sem kapott.

 

2006. szeptember 14-én Japánban, 2006. október 10-én Észak-Amerikában, 2007. február 16-án Európában, 21-én pedig Ausztráliában megjelent a God Hand PS2-re. Ezen a Capcom egyik belsős stúdiója, a Clover Studio dolgozott. Itt tevékenykedett Kamiya Hideki is. A Viewtiful Joe első részét, továbbrá az Ōkami-t is ő rendezte (előbbi PS2-re és GameCube-ra, utóbbi csak PS2-re jelent meg). A stúdiótól láthattuk még a Viewtiful Joe 2-t (GameCube, PlayStation 2), a Viewtiful Joe: Red Hot Rumble-t (GameCube, PSP), a Viewtiful Joe: Double Trouble-t (Nintendo DS), és a God Hand volt a csapat utolsó játéka.

A WCCFTech interjút készített Suda Goichivel (Suda51-gyel) és Mikami Shinjivel, a Resident Evil alkotójával a Shadows of the Damned: Hella Remastered kapcsán a Gamescomon. Itt megkérdezte a site, hogy melyik játékot vagy sorozatot szeretnék visszahozni. Erre Mikami rögtön rávágta, hogy God Hand 2. Tehát ő folytatást szeretne csinálni belőle (ugyanis a God Handet ő rendezte). Erre amúgy sokan ünnepeltek a szobában.

Sajnos erre nem olyan sok az esély, ugyanis a Capcom birtokában van a God Hand IP, amivel az elmúlt 18 évben lényegében semmit sem csinált a japán kiadó. De ha elegendő érdeklődés mutatkozik iránta, talán esélyt kaphat Mikami, aki azért mégis a Capcomnál mutatott fel több nevezetes játékot. (Később a Tango Gameworksnél a The Evil Within sem volt rossz, és ez csak egy példa.) Ezzel a modernebb játékosok is talán esélyt kaphatnának arra, hogy megtapasztalják, miért is volt a God Hand annyira egyedi, hogy mára kultikus játékká vált.

Remélhetőleg a Capcom esélyt ad Mikaminak, mert az RE Engine segítségével eléggé emlékezetes lehetne a God Hand folytatása. Mikamin nem múlna, úgyhogy esetleg a japán kiadót kellene meggyőzniük valahogy.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.