Feltámad az Argonaut Games, és az egyik játékuk is remastert kap!? [VIDEO]

A stúdiót korábban például a Star Fox kapcsán ismerhettük, de más franchise-okkal is dolgozott az Argonaut Games 22 éves történelme során.

 

1982-ben jött létre a brit Argonaut Games, amit Jez San alapított. A Starglider, a Starglider 2, a Star Fox, a Croc: Legend of the Gobbos, vagy a Croc 2 kapcsán ismerhetjük őket. 2004 októberében zárták be kapuikat, és most egyfajta butikkiadóként térnek vissza. Újra ki fogják adni a klasszikus Argonaut Games IP-ket, de lesznek „izgalmas új címek” is jelenlegi és retro platformokra egyaránt. Az első projektjük a Croc: Legend of the Gobbos remaster lesz. Az eredeti 1997 szeptemberében jelent meg PS1-re, a remaster pedig „az összes kurrens konzolra” (PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One) és PC-re fog megjelenni 2024-ben.

A Croc: Legend of the Gobbos az Argonaut 1997-es, több millió példányban eladott sikere, amelyben Croc, a szeretetre méltó krokodil indul útnak, hogy megmentse a Gobbókat a gonosz Dante báró karmai közül. A játék bája és kreativitása azonnali klasszikussá tette, és a remaster azt ígéri, hogy a szeretett játékot a játékosok új generációjának is elhozza a továbbfejlesztett, nagyfelbontású grafikával, frissített, modern irányítási mechanikával és egy olyan nosztalgikus, szórakoztató és hiteles játékélménnyel, amely biztosan beindítja a játékosok fantáziáját, és emlékeztetni fogja őket arra, hogy miért szerettek bele a videojátékokba. A retrójátékok rajongói emellett megkapják a remasterben a Crocipediát, egy átfogó és aprólékosan gondozott digitális múzeumot, amely olyan rég elveszett fejlesztési eszközöket tartalmaz, mint a játéktervezési dokumentumok, koncepciórajzok, animációs tesztek, a csapattagok interjúi és még sok más.

„Szorosan együtt dolgoztam Jezzel a Starglider, az Argonaut első nagy sikerének tervezésén és gyártásán 1986-ban, így közel négy évtizeddel később az Argonaut Games újraindításával teljes a kör, és az elkövetkező hónapokban további izgalmas bejelentések várnak ránk,” írta az Argonaut Games társ-vezérigazgatója, Gary Sheinwald a sajtóközleményben. „Tiszteletben akartuk tartani az eredeti játék örökségét, miközben egy új közönséggel is megismertetjük azt. A HD remaster pontosan ezt teszi lehetővé számunkra. Csapatunk számára ez egy szeretetmunka volt, és alig várjuk, hogy még ebben az évben megoszthassuk a játékosokkal az összes jelenlegi konzolon és PC-n,” tette hozzá Mike Arkin, az Argonaut Games társ-vezérigazgatója. Az eredeti Argonaut Games alapítója, Jez San a következőket mondta: „Nagyon örülök, hogy 20 év kihagyás után újra látom az Argonaut nevet. Az Argonaut mindig is arról szólt, hogy a játékban a lehetséges határokat feszegessük, és izgatottan várom, hogy az újraindított Argonaut Games hogyan épít erre az örökségre, kezdve a Croc-kal: Legend of the Gobbos remasterrel.”

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)