Japánba költözhetett volna a Grand Theft Auto?! Egy volt Rockstar-munkatárs kitálalt

Kit érdekel már a GTA VI, ha egyszer lehetett volna Grand Theft Auto: Tokyo is…

 

 

A Grand Theft Auto sorozat kéz a kézben jár Amerikával és az általa inspirált szatírával. Ám egy időben a Rockstar Games fontolgatta, hogy a helyszínt Tokióra cseréli. Ez a friss infó egy meg nem nevezett forrástól származik, aki állítólag a Rockstar Gamesnél dolgozott a harmadik játék idején.

Az illető a TimeExtensionnek beszéltek a lehetséges spin-offról, miután a GTA VI hatalmas kiszivárgása során olyan fájlokat találtak, amelyek a játékra utalnak. A volt munkatárs, akit nem nevezhetünk meg a Rockstar Games hihetetlenül szigorú titoktartási kötelezettségei miatt, azt mondta, hogy egyszer szó volt arról, hogy a GTA-t Japánba viszik.

Amikor a forrás a társalapító Sam Houserről beszélt, a következőket mondta: „Akkoriban jelent meg a GTA 3, és akkoriban sokat utaztak Tokióba, hogy népszerűsítsék a játékot”. A forrás így folytatja: „Ez egy klassz, érdekes városnak tűnt, de végül csak a logisztikán múlt a dolog”. A logisztikához tartozott, hogy egy csapatot küldtek Tokióba, hogy feltérképezzék a várost és kutassák a kulturális különbségeket.

Természetesen a GTA sikerének jelentős része a már említett szatírából fakad, amit egy Japánban játszódó játékba sokkal nehezebb lett volna átültetni.

A forrás így zája: „Ezeket a dolgokat összekapcsolni kicsit nehéz volt, és úgy gondoltuk, hogy sokkal menőbb, ha maradunk a Grand Theft Auto 1-ben bemutatott városoknál”.

Ez teljesen logikus lépésnek tűnik, mégsem akadályoz meg minket abban, hogy azon siránkozzunk, mi szuper lehetett volna…

Amikor a Redditen megjelent a hír, az egyik felhasználó azt írta: „Úgy veszem ki, hogy megfosztottak minket attól, hogy kapjunk egy Yakuza játékot a Rockstartól”.

Mivel azonban a SEGA vezeti a Yakuza franchise-t, az is valószínű, hogy a Rockstar nem akart konkurálni velük, hiszen tökéletesen eltalálták a Japán bűnözés, kultúra és humor egyvelegét.

Forrás: TimeExtension, Reddit

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."