Clock Tower: Rewind: maga mögött hagyja Japánt a klasszikus túlélő horror! [VIDEO]

A Sunsoft több platformra is bejelentette a megjelenési dátumot, és Japánban még bolti verzióban is kapható lesz a Tokyo Game Show-n is kiállítandó játék.

 

Fordítsuk vissza az időt a túlélő horror műfaj egyik úttörőjében. A Japánon kívül először hivatalosan lefordított és kiadott Clock Tower: Rewind a rettegést keltő 16-bites klasszikus újjáélesztése, amely fel meri fedezni a Barrows család kúriájának kísérteties határait. A tizenéves árva Jennifer szerepében minden nyugtalanító sarkot át kell kutatni, hogy tárgyakat találjunk, titkokat fedjünk fel, és kiderítsük, hogyan tartsuk magunkat távol Scissormantől, a gyilkos, megállíthatatlan, ollóval hadonászó pszichopatától.

Játsszunk az eredeti módban, hogy megtapasztaljuk a Clock Towert úgy, ahogyan az eredetileg 1995-ben megjelent, vagy játsszunk a továbbfejlesztett (enhanced) módban extra tartalommal és fejlesztésekkel. A kiegészítő funkciók közé tartozik egy új animált bevezető, nyitó és befejező, énekkel rendelkező főcímdal, de vannak még mozgóképes jelenetek, alkotói interjú, művészeti galéria, határképek, gyorsmentési lehetőség, illetve egy zenelejátszó. Az óra ketyeg; túl tudjuk-e a kalandot élni?

A Clock Tower tehát először jut ki hivatalosan Japánból. Fussunk, bújjunk el és maradjunk életben, miközben megpróbálunk kitérni az elmebeteg Scissorman elől. A többféle befejezés és a véletlenszerű játékelemek maximalizálják az újrajátszhatóságot (és a jump scare-eket, a váratlan ijesztegetést). Az új animált nyitójeleneteket, a mozgóképes jeleneteket említettük már, de azt nem, hogy az énekes Mary McGlynn lesz. A hangulatos 2D művészeti stílus, a részletes animációk és a kísérteties hangeffektek egészítik ki a feszült point-and-click játékmenetet. Emellett művészeti galériát, zenelejátszót, a kulisszák mögötti alkotói interjút és egyéb modern kiegészítőket is tartalmaz.

A Clock Tower: Rewind október 31-én fog megjelenni PlayStation 5-re, PlayStation 4-re és Nintendo Switch-re. Nem tudjuk még, hogy mikor fog megjelenni Xbox Series-re, PC-re, illetve Xbox One-ra. Angol, japán, francia, olasz, német, spanyol, koreai, egyszerűsített és hagyományos kínai nyelvet is támogat majd a modernizált „toronyóra”.

Forrás: Gematsu, PRTimes

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)