Kampec a Visions of Mana fejlesztőcsapatának?

Úgy tűnik, hogy a kínai techóriások egyike alá tartozó stúdió hamarosan be is zárhatja a kapuit, ami sem a kérdéses cégre, sem a játékipari állapotra nem vet jó fényt…

 

A Bloomberg arról számolt be, hogy a NetEase Games lényegében pár embert leszámítva mindenkit elküldött a tokiói Ouka Studiostól. Ez a csapat nemrég adta le a Square Enixnek a Visions of Manát. Mochizuki Takashi, a site egyik szerkesztője szerint az Ouka már tavasz óta leépítődött, úgyhogy kb. fél év kellett a NetEase-nek, hogy lényegében kivégezze a stúdiót, ugyanis a maradék pár embernek már csak annyi a feladata, hogy az utolsó néhány játékot kiadják.

 

 

2020-ban alapították a stúdiót, és 2022-ben mondta az Ouka, hogy három projektjük van fejlesztés alatt. Az egyikük egy akció-RPG volt egy egyedi bajtársakkal rendelkező kalanddal, a másik egy népszerű sorozaton alapuló új stílusú harci játék, és volt egy eredeti, co-op akciójáték nagy ellenfelekkel. A NetEase szóvivője válaszában annyit írt a Bloombergnek, hogy nincs bejelenteni valójuk, és látják a fejlődést a japán stúdiókban, amelyekbe befektettek. Ilyen például a Nagoshi Studio (amit a Yakuza-alkotó Nagoshi Toshihiro vezet), a Grasshopper Manufacture (Suda51-gyel, avagy Suda Goichival az élen), illetve a Gptrack50 (amit pedig Kobayashi Hiroyuki vezet; ő korábban a Capcom veterán producere volt).

A Bloomberg szerint a NetEase riválisa, a Tencent (a másik nagy kínai játékos) is azon gondolkodik, hogy visszafogja a Japánban történő befektetést, miután több játék finanszírozása mögül is kihátrált. Azaz annyira nagy gubanc lehet a kínai gazdaságban, hogy talán már ők is kezdik megszenvedni a hiányokat. A Tencent amúgy annyit írt közleményében a Bloombergnek, hogy továbbra is elkötelezett a partner stúdiók és az üzletfejlesztés iránt Japánban.

Ezzel tehát az Ouka Studios bezárása lényegében meg is lett erősítve. Már csak idő kérdése, mielőtt hivatalosan is hallani fogunk róla, ugyanis a Bloomberg nem nevezhető megbízhatatlan forrásnak.

Forrás: Gematsu, Bloomberg

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)