„Nincs szükség a Dino Crisis létezésére egy másik Capcom-franchise miatt!”

Ezt a kommentet nehéz elsőre elhinni a Resident Evil alkotójától, de ha mélyebben belegondolunk, lehet ráció amögött, amit Mikami Shinji mondott.

 

Már idéztünk a WCCFTech interjújából, amit a site a Gamescomon ejtett meg Mikami mellett Suda Goichival (Suda51-gyel), ugyanis tegnap arról számoltunk be, hogy a veterán fejlesztő melyik franchise-ot szeretné visszahozni, de ez nem rajta múlna. Most viszont egy másik interjúról van szó, amit Mikami az Eurogamernek adott. Szerinte nem sok értelme lenne manapság a Dino Crisis létezésének. Meglepődött azon, hogy mennyire sok ember látná ezt a franchise-ot új köntösben, mert szerinte a dinoszauruszok menősége, és amit velük tenni lehet, azt az utóbbi években lényegében lefedte a Monster Hunter.

A Dino Crisis folytatásáról nem hallani. Ezt próbálta a Capcom pótolni az Exoprimallal, egy többjátékos külső nézetes lövöldözős játékkal, és bár az értékelései nem voltak olyan rosszak, nosztalgia tekintetében nem hozta a formát, és ezért sokan inkább a Dino Crisis felé fordultak. A Monster Hunter pedig a Capcom egyik legnépszerűbb franchise-a lett. Idén márciusra több mint 25 millió példány kelt el a Monster Hunter: Worldből, és a Monster Hunter Wilds, ami valamikor 2025-ben fog megjelenni, egyre inkább fel tudja kelteni a közönség érdeklődését.

A Capcom kérdőívéből az derült ki, hogy a Dino Crisis franchise feltámasztását akarták a legtöbben (80769 szavazattal). Az egyik kérdés az volt, hogy melyik játékot szeretik a legjobban a Capcomtól, és a 250148 válaszadó közül 10978-an a Dino Crisist nevezték meg (ezzel a franchise a második helyet érte el). Csakhogy Mikami, a Resident Evil alkotója már közel két évtizede nem dolgozik a Capcomnál, hanem jelenleg a Kamuynál dolgozik. A Dino Crisis első részének ő volt az egyik producere.

Úgyhogy ahogy a God Hand esetében, úgy itt is a Capcomon múlik minden, mert a japán kiadó kezében vannak a kártyák.

Forrás: WCCFTech, Eurogamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)