Szakított az Epic Games és a Remedy: új partner a láthatáron!

Az Alan Wake II-t (és az Alan Wake Remasteredet) is az Epic Games Publishing adta ki (és finanszírozta), de úgy tűnik, hogy a finneknek ennél több kell.

 

Az Annapurna bejelentette, hogy a Remedy Entertainmenttel egy transzmédia-megállapodás született. Játékok tekintetében a Control 2 az érintett: az Annapurna és a Remedy közösen hozza létre és adja ki a játékot (tehát a Remedy most önkiadásba vágja a fejszéjét), de nem véletlenül említettük a transzmédia kifejezést: az Alan Wake és a Control franchise-ból filmes, televíziós és más audiovizuális formátumú adaptációk fognak születni. A Remedy Entertainment már teljes erővel dolgozik a Control 2-n, de erről további részleteket egyhamar nem fog közölni (nem csoda, hiszen készül például a Max Payne első két részéből a remake is).

„Szuper izgatottak vagyunk, hogy az Annapurna is csatlakozott hozzánk! Az Annapurna kreatív értékei tökéletesen illeszkednek a miénkhez, így inspiráló partnerek az előttünk álló úton. Mi a Remedynél már egy ideje dolgozunk a Control 2-n, ami elképesztően jól néz ki, és úgy érezzük, hogy az Annapurna a tökéletes partner, akivel együtt dolgozhatunk, miközben a játék fejlesztése a gyártás felé halad, és végül a célvonalra ér,” írta a sajtóközleményben Mikael Kasurinen, a Remedy Entertainment kreatív igazgatója és Juha Vainio, a Control franchise felelős producere.

„Teljesen felvillanyoz ez a lehetőség, hogy Alan Wake történetét és az egész Remedy-univerzumunkat kiterjeszthetjük a játékokon túli médiumokra is, és mindezt szoros együttműködésben, játék, film, TV és más média, valamint egy egységes vízió keretében építhetjük fel. Bízom benne, hogy az Annapurna a tökéletes partner számunkra, hogy ezt az álmot valóra váltsuk,” tette hozzá Sam Lake kreatív igazgató. Hector Sanchez, az Annapurna interaktív és új médiáért felelős elnöke elmondta: „Ez a Remedy-vel kötött megállapodás nem csupán a nagyszerű játékok adaptálásáról szól, hanem arról is, hogy új utakat nyitunk a vállalatok együttműködésének módjában. Azzal, hogy támogatjuk a Remedy önkiadásra való áttérését, bizalmat szavazunk az elképzeléseiknek. Tapasztalatból tudjuk, hogy a Remedy első osztályú játékfejlesztő partner, és izgatottan várjuk, hogy munkájukat még szélesebb közönséggel oszthassuk meg azáltal, hogy a Control és az Alan Wake univerzumát filmre, televízióra és más területekre is elhozzuk.”

Alan Wake mint sorozat? Egyértelműen jó párosítás lenne…

Forrás: Gematsu, Remedy

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)