Black Myth: Wukong: hogy-hogy más felskálázó technológiát használ PlayStation 5-ön? [VIDEO]

A Game Science másfél hete megjelent játékában nem éppen azt a felskálázó technológiát látjuk működésben, amire számítottunk volna, de erre is van minden bizonnyal magyarázat.

 

A Digital Foundry szerkesztői alaposan megvizsgálták, hogy miért az AMD technológiáját használták a Black Myth: Wukong PlayStation 5-ös verziójában. Szerintük ez azért lehet, mert korábban az Unreal Engine 4-en készült a játék, és bár váltott a kínai stúdió, az Unreal Engine 5-ből egy eléggé régi, talán a legelső verziót használhatta a fejlesztéshez. A Performance módban használt képkocka-generáló technológia szintén szerepet játszhatott ebben a döntésben.

A másik felskálázó megoldás, a TSR sokkal több teljesítményt követel, és nem rendelkezik bizonyos optimalizációval PlayStation 5-re és Xbox Series-re. A PS5-ön játszók viszont nem sokat veszítenek, ugyanis bár bizonyos esetekben a TSR jobb az AMD FSR (FidelityFX Super Resolution) 2-nél (kevésbé szellemképes), de azt leszámítva nem olyan jó az összhatás.

A Black Myth: Wukong esetében írtunk már arról, hogy miért nem jelent még meg Xbox Series-re az akció-RPG, de a Digital Foundry szerint nem az Xbox Series S a ludas. Nem a processzorra támaszkodik nagyon a játék, és az Unreal Engine 5 nem terheli meg a VRAM-ot, így könnyű ehetne a fejlesztőknek leskálázni a játékot a kisebb konzolra, de bizonyos funkciók (pl. a Lumen és egyes vizuális beállítások) esetében biztosan lejjebb kell tekerni mindent, és értelemszerűen a felbontás is alacsonyabb lesz.

Az átlag alatti élményt az is okozhatja, hogy a fejlesztőknek nincs tapasztalatuk a konzolos fejlesztésben. Ezt bizonyítja a PlayStation 5-ös port teljesítménye. Ha nincsenek furcsa optimalizációs döntések (pl. a képkocka-generálás segítségével 30 helyett 60 FPS Performance módban), akkor nem lesz számottevően nagy probléma. A Game Science még módosíthat egyet s mást az Xbox Series port létrehozása során, így akár az is lehet, hogy a Microsoft konzolján jobb élményt kapunk.

De még nem tudni, hogy mikor jön az Xbox Series-re a Black Myth: Wukong…

Forrás: WCCFTech

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)