Blizzard ex-vezető: „A konzolok sosem fognak kihalni!”

Nem mindenki gondolkodik úgy, hogy a dedikált konzolos hardver napjai meg vannak számlálva, mert egy, korábban a Blizzard Entertainment élén álló személy szerint ennek ellenkezője történik.

 

Mike Ybarra, a Blizzard Entertainment korábbi elnöke a Twitteren beszélt arról, hogy szerinte a konzolok élnek és virulnak, és csak azok erőltetik a haldoklásra vonatkozó narratívát, akiknek ez kedvező. Ez egyfajta burkolt beszólás akart lenni az előző munkáltatójának, a Microsoftnak, hiszen felvásárolták az Activision Blizzard Kinget, és a redmondi techóriás a Blizzard létszámát is karcsúbbra vette.

Ybarra arról beszélt, hogy a Sony stratégiája a nyerő, ha a nappaliban valamelyik cég győztes szeretne lenni, így szerinte az exkluzív játékok iránya a helyes útnak tekinthető. A Sony nem csak azt tudja, hogy miképp kell sikeres játékokat teremteni, hanem azt is, hogy hogyan lehessen megkülönböztetni a PlayStation Studios termékeit a többi játéktól, és végül ezt kifizetődőnek tartja a Sony számára. Ha ő lenne a Sony helyében, Ybarra kettőzött erővel folytatná ezt a stratégiát.

Egy válaszoló erre azt írta, hogy manapság más a narratíva, így nem a nappaliban van a jövő, és a konzolok napjai meg vannak számlálva. Erre Ybarra úgy reagált, hogy a konzolok halhatatlanok, és a vesztésre álló cégek erőltetik csak ezt a narratívát, és a Microsoft stratégiája a konzolok és az exkluzívok kapcsán mostanában eléggé össze-vissza volt, ami nem kevés bizonytalanságot kelthet a közönségben (és a kiadókban is), hiszen van, ami továbbra is Xbox-exkluzív (Starfield), mást pedig rögtön multiplatformként jelentettek be (DOOM: The Dark Ages).

A Sony valóban jó abban is, hogy külsős fejlesztőktől is be tud húzni exkluzívokat. A Square Enixtől ilyen volt a Final Fantasy XVI (ami nemsokára jön PC-re is, erről írtunk már), illetve a Final Fantasy VII Rebirth is, de a kiadó is a multiplatform stratégia felé kezdett nyitni. Mindenesetre annyi biztos, hogy a következő konzolgeneráció két három év múlva már meg fog jelenni, és ki tudja, hogy akkor is erőltetni fogja-e a halálos narratívát a Microsoft…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)