Star Wars-emlékeket ébreszt Mark Hamillben A vad robot

MOZI HÍREK – Az Oscar-díjas Lupita Nyong’O (12 év rabszolgaság, Hang nélkül: Első nap) és Mark Hamill (Csillagok háborúja) szólaltatják meg mások mellett A vad robot című animációs film karaktereit.

 

Hamill maga lobbizott azért, hogy bekerülhessen a csapatba, mert teljesen elbűvölte a gyönyörűen illusztrált mesekönyv, amelynek alapján a film készült. A vad robot címszereplője, Roz (Nynong’O) egy emberek által nem lakott szigetre kerül, ahol az állatok tanítják meg a túlélésre, de ennél is fontosabb, hogy ráébresztik az érzelmek fontosságára, és arra, miért csodálatos, ha valakinek szerető családja van. Hamill az egyik „családtagot”, Thornt, a félelmetes külsejű, de érző szívű grizzlyt szólaltatja meg a filmben. Az egykori Luke Skywalkert a Csillagok háborújára emlékezteti a projekt.

„A vad robot olyan, amilyen a Star Wars volt annak idején, megrendítő kirándulás egy felfedezendő galaxisba – mondta a színész a legutóbbi ComicConon. – Annak idején, 1977-ben egyszer el kellett mesélnem a közönségnek, akik még nem látták a filmet, hogy mit fognak megnézni. Kézzel-lábbal magyaráztam, hogy pazar a látványvilág, áradnak az érzelmek, a történet több szinten működik. A gyerekek imádni fogják, de ugyanúgy a szüleik is. Amikor meghallottam, hogy film készül Peter Brown mesekönyvéből, arra gondoltam, ha csak a töredékét sikerül átültetni, már garantált a siker. Most azt mondhatom, hogy az alkotók fantasztikus munkát végeztek, A vad robot filmként is maga a csoda.”

Amerikán kívül viszonylag kevesen tartják számon, hogy Mark Hamill rendkívüli sokoldalúsága miatt az egyik legkeresettebb hangszínész Hollywoodban, gyakran kérik fel videójátékok karaktereinek megszólaltatására is. Több mint 350 produkcióban szerepelt, s ezzel a láthatatlan munkával évi hárommillió dollárt keres.

(The Wild Robot – hazai bemutató: 2024. okttóber 24.)

Forrás: UIP Dunafilm

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.