The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom: mi rejlik a másvilágon? [VIDEO]

A Nintendo következő Switch-exkluzívja ezúttal nem Linket teszi a középpontba, hanem a hercegnőt, aki szintén képes lesz kardot forgatni!

 

Hyrule földjét titokzatos „szakadások”, a Riftek szaggatják szét. Link és Hyrule királyának keresésére, akiket mindketten elloptak, Zelda hercegnőnek egy Tri nevű éteri lény erejét kell kölcsönvennie. Együtt lépnek be a földet sebző szakadásokba, hogy megmentsék királyságát. Útja során Zelda felfedezi, mi rejlik a hasadékokban. A Still World (álló, csendes világ) fák, földdarabok, emberek és más tárgyak, amelyeket elnyeltek a hasadékok, lebegnek az ürességben. Azt mondják, hogy végül teljesen el fognak tűnni. Ennek a világnak a legtávolabbi részeinek felfedezése nem könnyű feladat. Ehhez Zeldának hátborzongató lebegő terepen kell majd átkelnie. Mivel az ösvény fel van törve, a megtanult Echók jól jöhetnek. Kovácsoljunk magadnak utat azáltal, hogy Echókat hozunk létre, amelyeket platformokként használhatunk a rések áthidalásához.

A Still World mélyén hatalmas dungeonokat is találhatunk. Zelda a bölcsességét és az Echókat fogja használni, hogy felvegye a harcot az útjában álló ellenségekkel és rejtvényekkel, majd szembeszálljon a kihívást jelentő főnökökkel, akik várnak rá. Mit kell azonban tennie? Legyőzni a bossokat az Echókkal? Vagy kombinálni őket, hogy egyedi utakat találjon a helyzetre? AA Still Worldbe a Hyrule-ban szétszórt Rifteken keresztül lehet bejutni, és minden egyes belépési pont egy-egy olyan helyszínre vezet, amelynek sajátos jellemzői vannak. Kalandozása során Zeldának a Riftekben található dungeonöket és az azokban rejlő rejtélyeket kell leküzdenie. Link és a király nélkül Hyrule sorsa teljes mértékben Zelda kezében van.

Amikor Zelda talál és felvesz egy titokzatos kardot, felveszi a Swordfighter formát, amivel közvetlenül támadhat. Hatalmas erejével előre tud törni, ha útját állják, egyedül csap le az ellenségre, vagy Echókkal együtt harcolhat. Azonban csak rövid ideig tud kardharcos formában maradni. Hogy mikor és hol használja ezt az erőt, csak rajtunk múlik. A kard töltőereje a Still Worldben található energia összegyűjtésével tölthető fel.

Dampe egy mérnök, aki óraműves szerkezeteket készít Hyrule-ban. Extravagáns alkotásait Automatonoknak hívják, és a felhúzással lehet őket aktiválni. Erőteljes hatásokat tudnak kiváltani, amelyek megkülönböztetik őket az Echoktól, de legyünk óvatosak: szétesnek, ha túl sok kárt szenvednek. Utazásunk során sok más furcsa figurával is találkozunk majd, és kétségtelen, hogy nagy segítségére lesznek a hercegnőnek. A Hyrule átszelésére és megmentésére irányuló utazás során Zelda hercegnő bölcsessége kulcsfontosságú a kaland vállalásához.

A The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom szeptember 26-án jelenik meg a Nintendo Switch-re.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.