A Square Enix terjeszkedik: Final Fantasy XIV a Nintendo konzolokon?

A Square Enix nem titkolja, hogy szeretné bővíteni a Final Fantasy XIV elérhetőségét. A népszerű MMORPG hamarosan „Nintendo konzolokra” is megérkezhet Naoki Yoshida, a játék rendezője szerint. Yoshida a Gamescom 2024-en adott interjújában a Gamereactor számára kifejezte lelkesedését a játék új platformokra történő bevezetésével kapcsolatban, hogy még több játékost érjenek el.

 

A Square Enix egyértelművé tette, hogy célja a Final Fantasy XIV szélesebb közönséghez való eljuttatása, több nyelvre történő fordítással és különböző platformokra való portolással, ahol milliók várják a lehetőséget. Az egyik ilyen platform, amely még nem részesült ebben a bővítésben, a Nintendo Switch, elsősorban technikai korlátok miatt. Yoshida azonban optimistán tekint a játék jövőjére „Nintendo konzolokon”.

A Gamescom 2024-en Yoshida utalt rá: „Biztos vagyok benne, hogy a média és a játékosaink is gyanítják, hogy tényleg szeretnénk, ha a játékunk megjelenne Nintendo konzolokon, de a koncepciónk az, hogy a Final Fantasy XIV-et minél több eszközön elérhetővé tegyük.”

Majd hozzátette: „Tehát ennek a célnak a megvalósítása érdekében dolgozunk rajta, előrehaladunk, és tárgyalásokat folytatunk. Remélem, hamarosan számíthat mindenki új hírekre.” Yoshida korábban már említette, hogy nyitott a Final Fantasy XIV megjelenésére a Nintendo következő konzolján, amely a fejlesztők szerint 2025 áprilisa és júniusa között debütálhat.

 

Square Enix terjeszkedése az Xbox platformon

 

A közelmúltban a Square Enix bejelentette, hogy több játékát is szeretné elhozni az Xbox platformra, miután a Final Fantasy XIV megérkezett az Xbox Series X|S-re. Yoshida a kölni eseményen megjegyezte: „Ezt kihasználva erősíthetjük az Xbox közösséget a Final Fantasy franchise kapcsán.” Hasonlóképpen, a Final Fantasy XVI rendezője is elégedettségének adott hangot, hogy a Square Enix címe az Xbox Series X|S-re is érkezik, jelezve, hogy a Square Enix szélesebb stratégiát folytat az Xbox játékosok bevonására.

Forrás: Gamereactor

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.