„Optimalizálták” a S.T.A.L.K.E.R. 2-t Xbox-on, de nem pont úgy, ahogy vártuk volna…

Az Xbox Series S-en kemény 25 FPS-en fut majd a poszt-apokaliptikus lövöldözős játék, az X esetében pedig két mód lesz.

 

 

Ha minden a tervek szerint halad, akkor a S.T.A.L.K.E.R. 2 néhány héten belül debütál, számos késedelem után, amit az orosz invázió és az évek során leküzdött nehézségek okoztak. A poszt-apokaliptikus lövöldözős játék közelebb van, mint gondolnánk. Ezért a készítők, a GSC Game World néhány fontos és érdekes részletet közöl. A legújabb az Xbox konzolok teljesítményével és optimalizálási folyamatával kapcsolatos, ami a Series X, illetve S esetében eltérő konfigurációkat jelent.

A Wccftech-nek lehetősége volt beszélgetni Slava Lukyanenkával, a S.T.A.L.K.E.R. 2 vezető producerével a poszt-apokaliptikus lövöldözős játék Xbox konzolokra történő optimalizálásáról. Az egyik dolog, amiért a GSC Game World a leghálásabb, hogy a Microsoft csapatának egy része segít az ukrán stúdiónak az optimális teljesítmény elérésében. „Csapatunk elég tapasztalt ahhoz, hogy a játék számos aspektusát önállóan kezelje” – kezdi.

„Az Xbox csapata azonban mindenkinél jobban tudja, hogyan működik az Xbox, és mi a legjobb, amit tehetünk abban az esetben, ha mélyebbre kell mennünk az optimalizálásban.”

„A Microsoft csapata többször is meglátogatott minket, és lényeges betekintést nyújtottak abba, hogy mit tehetnénk még, amire nem gondoltunk. Még nincs vége. A Series X mellett még mindig a Series S optimalizálásán dolgozunk, ami jól halad, és az Xbox csapata is sokat tesz hozzá” – magyarázza Lukyanenka.

 

A S.T.A.L.K.E.R. 2 grafikus módjai az Xbox Series X-en és S-en

 

A S.T.A.L.K.E.R. 2 vezető producere megemlíti a grafikai módokat mindkét konzolon. „A Series X-en két mód áll rendelkezésünkre. Az egyik a Performance Mode, ahol a S.T.A.L.K.E.R. 2 60 FPS-sel és kissé eltérő grafikával fut, mint a Quality Mode, ami elképesztően jól néz ki a tükröződésekkel és a nagy felbontású textúrákkal, de 30 FPS-sel fut. E két megközelítés kombinálásával próbálunk hasonló élményt elérni a Series S-en. Jelenleg körülbelül 25 FPS-en fut az Xbox Series S-en, de még van lehetőségünk optimalizálni” – zárja.

FRISSÍTÉS (7:10): Slava Lukyanenka vezető producer az X-en tisztázta, hogy rosszul fogalmazott, és hogy a játék nem 25, hanem 35 FPS sebességgel fut az Xbox Series S konzolon.

Forrás: X, Wccftech

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu