Akkora bukás a Suicide Squad: Kill the Justice League, hogy már a fejlesztőcsapat is megszenvedi?

A pletykák szerint a Warner Bros. Discovery (WBD) játéka akkorát hasalt, hogy már a játékot fejlesztő stúdió sem ússza meg következmények nélkül…

 

Az Eurogamer számolt be arról, hogy a Rocksteady megsínyli a Suicide Squad: Kill the Justice League kritikán aluli teljesítményét (maga a játék is olyan volt…), és ezért több embert is elbocsátottak a londoni stúdióból. A legtöbben a minőségellenőrzési osztályon dolgoztak: eddig harminchárman voltak ott, és most már csak tizenöten vannak. Legalább egy olyan fejlesztő van, aki nem ott dolgozott, mégis el lett bocsátva: a közösségi médiában megerősítette, hogy épp apai szabadságát töltötte, és eközben rúgták ki a munkahelyéről!

A Rocksteady-n belüli forrásai alapján az Eurogamer azt írta, hogy ezek az elbocsátások egyértelműen ártani fognak a játékfejlesztés minőségének, és így az ott maradt fejlesztőkre még több munka hárul, ami a munkájuk minőségére nem vet jó fényt. Az indoklás egyértelmű az elbocsátások mögött: az Öngyilkos osztag nem teljesített olyan jól, holott a Rocksteady ezt megelőző játéka, a Batman: Arkham Knight közel kilenc évvel ezt megelőzőleg jött ki (vagy ha idevesszük a VR-os Batman: Arkham VR-t, akkor is nyolc év…), és ennek ellenére hatalmas csalódást keltett a Suicide Squad: Kill the Justice League.

Ez a WBD pénzügyi eredményein is látszódott, bár ezt valamelyest eltorzította a 2023 februárjában kiadott Hogwarts Legacy, így az, hogy a rá következő üzleti évben a játékipari jövedelem 41%-kal csökkent, nem tekinthető akkora meglepetésnek, hiszen a Potter-játék 2023 bestsellere volt. A Rocksteady próbálja a megjelenés utáni tartalmakkal javítani a játék helyzetét (elvégre élő szolgáltatású, live service modellt használ).

Egy pletyka szerint a Rocksteady jelenleg a Hogwarts Legacy: Director’s Cut fejlesztésébe segít be, és nem tűnik úgy, hogy jelenleg a stúdió a bezárás felé tartana, de ha még egy nagy bukást ad elő a csapat, akkor már biztos ezen fog gondolkodni a WBD…

Forrás: WCCFTech, Eurogamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)