Gépi tanulással léphet valóban nagyot előre az új Xbox és a PlayStation 6? [VIDEO]

A PlayStation 5 és az Xbox Series nem lett végül akkora technológiai előrelépés mint amire számíthattunk, és ezen változtathat a Sony és a Microsoft következő generációs hardvere.

 

Sem a PlayStation 6, sem az Xbox Series utódja még nem lett bejelentve, de a Microsoft már utalt rá azzal, hogy ez lesz az eddigi legnagyobb technológiai ugrás, amit eddig megvalósított a redmondi vállalat (azért ebben kétkednénk, mert az Xbox és az Xbox 360 között nem volt elhanyagolható a lépés). A Digital Foundry szerkesztői szerint már azi s megvan, aminek köszönhetően a Microsoft elérheti majd ezt a nagy ugrást.

Úgy gondolják, hogy a gépi (mély) tanulás jóvoltából tesz majd nagy lépést a PlayStation 6 (itt legalább lehet sejteni a nevet) és az új Xbox (itt viszont esélytelen). A PC-s és konzolos hardverek tekintetében is láthatjuk ezt a technológiát. Erre példa az Nvidia DLSS, amit a gépi tanulás hajt meg, illetve a még be sem jelentett, de hamarosan ezt a hiányosságát bepótló PlayStation 5 Pro-ban a PlayStation Spectral Super Resolution. A jelenleg kutatás alatt álló applikációk (anyag- és textúraminőség, esetleg a geometria javulására valóak) segíthetnek a nagy előrelépésben, így az új hardverek képesek lehetnek valódi 4K felbontásban, 60 FPS frame rate-tel futtatni a játékokat. Ezt a jelenlegi konzolgeneráció nem nagyon érte el…

Emiatt pedig a Digital Foundry is kijelentette, hogy kissé eltúlozták a marketinget a PlayStation 5 és az Xbox Series X kapcsán, ugyanis csak úgy érhető el a 4K/60 FPS, ha a PlayStation 4/Xbox One vizuális minőségénél többet az adott játék nem mutatja fel. Ez a GPU sávszélességének hiánya miatt törénik. A megjelenés előtt hype-olt funkciók többsége kihasználatlan maradt, mert túl drága lenne ezeket implementálni.

Csak nehogy az legyen, hogy a PlayStation 6 és az új Xbox megint nem lesz akkora fejlődés. De arról is írtunk már, hogy nagy fejlődésnek ára lesz…

Forrás: WCCFTech

 

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.