Újabb fejlesztő panaszkodik az Xbox Series S teljesítményére!

Ezúttal a Funcom a soros: a csapat jelenleg a Dune Awakeningen dolgozik, ami a Gamescomon is felettébb nagy sikernek örvendhetett…

 

Többször hallottuk már a fejlesztőktől, hogy a Microsoft által a jelenlegi konzolgeneráció alapmodelljeként nevezett Xbox Series S több korlátozással is rendelkezik. Csak 20 CU (compute unit = számítási egység) van benne 1,565 GHz órajellel, amivel kb. 4 TFLOPS számítási teljesítményt tud elérni. Ezzel szemben az Xbox Series X (amit beismerten a félgenerációs frissítésnek tekint a redmondi vállalat) 52 CU-val rendelkezik 1,825 GHz órajelen, kb. 12,16 TFLOPS számítási teljesítményt felmutatva.

Közel négy évvel később az Xbox eladásai nem valami jók, és sokan már azt kérdezik, hogy mi értelme van Xbox Series S-re optimalizálni. Közéjük tartozik Scott Junior, a Funcom termékigazgatója, aki a VG247-nek adott interjújában kritizálta a kisebb Xboxot, és beismerte, hogy az Xbox Series S miatt fog a konzolos verzió a PC-s rajthoz képest csak később megérkezni:

„Ez az egyik oka annak, hogy először PC-re fogunk megjelenni. Rengeteg optimalizálást kell elvégeznünk, mielőtt megjelenik az Xboxon. De igen, az Xbox Series S kihívás. Az Unreal [Engine] bizonyos szempontból sok munkát elvégez helyettünk. Mi inkább az eszközök optimalizálását végezzük, és különböző technológiákat használunk, legyen az [AMD] FSR vagy valami más, a képkockák másolásához. Azt akarjuk, hogy a játék lenyűgözően nézzen ki magasabb részletességen, akár egy Nvidia GeForce RTX 3070, akár egy RTX 4090 videókártyán, de azt is szeretnénk, hogy jól nézzen ki… Nem hiszem, hogy még nem adtuk ki a minimális specifikációkat, de tudod, a néhány évvel ezelőtti erős kártyáknak képesnek kell lenniük futtatni a játékot. Jól kell kinéznie. Nem fogja tudni kihasználni az ultra-spec lehetőségeket, de attól még szépen fog kinézni,” mondta Junior.

És ehhez hozzá lehet tenni azt, amit a GSC Game World mondott a S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobylról: a játék a kisebb Xboxon még nem tud 30 FPS-sel futni…

Forrás: WCCFTech, VG247

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.