Harvey Dent visszatér?! Nézd meg a Joker 2 legfrissebb előzetesét! [VIDEO]

MOZI HÍREK – Egy új Joker 2-reklámban láthatjuk először Harvey Dentet ebben a filmes univerzumban.

 

 

A Joker 2 (hivatalos címén Joker: Folie à Deux – magyarul Kétszemélyes téboly) premierjéig már csak egy hónap van hátra. A filmben feltűnő másik (leendő) Batman-gonoszról most mutatták be az első képet. A 2019-es Joker folytatásában Joaquin Phoenix újra eljátssza Arthur Fleck/The Joker szerepét, a Harley Quinnt alakító Lady Gaga pedig csatlakozik hozzá. Annak ellenére, hogy az első filmet önálló filmként adták el, az eredetiben is szerepeltek különböző DC-karakterek, például Thomas Wayne, Alfred Pennyworth és Bruce Wayne fiatalabb változata. Most a folytatás ezt a hagyományt szeretné folytatni. Ezért Batman egyik legikonikusabb gonosztevőjét, Harvey Dentet, azaz Kétarcot (Two-Face) is felvonultatja. Persze, mielőtt gonosszá vált volna.

A Warner Bros. új reklámot adott ki Joker: Kétszemélyes téboly című filmjéhez az X-en keresztül, és a felvételből kiderül, hogy az Industry sztárja, Harry Lawtey fogja játszani Harvey Dentet. A klipből kiderül, hogy egy fiatalabb Harvey Dentről van szó, aki karrierje során felfelé ível. A klip ügyészhelyettesként azonosítja őt. Úgy tűnik, hogy Dent az egyik fő hang, aki az előző filmben elkövetett tettei után vádat emel Arthur Fleck ellen. A híradó riportereinek azt mondja: „Arthur Fleck egy szörnyeteg. Pontosan tudta, hogy mit csinál. Elvetemült erőszakos cselekedetei lázadásokhoz vezettek a követői részéről, és még mindig hajlandóak erőszakos cselekményeket elkövetni az ő nevében”. Nézze meg az alábbi klipet.

 

Kétarc új változata csatlakozik a Joker 2-höz

 

Harvey Dent szerepe a Joker: Kétszemélyes tébolyban talán arra utal, hogy a nézők pontosan azt a pillanatot láthatják majd, amikor a kerületi ügyészből Kétarccá változik. A képregényekben és a Batman Foreverben Dent egy bírósági tárgyalás során alakul át Kétarccá, és úgy tűnik, hogy a Joker folytatásának jó része Arthur Fleck tárgyalása körül fog forogni. Mivel A sötét lovagban Dent átváltozásáért a Joker a felelős, a Folie à Deux talán erre a fejleményre helyezi a hangsúlyt. A Joker azzal ért véget, hogy Arthur tettei közvetve megteremtették Batmant, mert valaki az ő hatására ölte meg Bruce Wayne szüleit.

Így most Joker lehet a felelős Kétarc megteremtéséért is.

Harvey Dent/Two-Face először 1942 augusztusában a Detective Comics 66. számában jelent meg. Annak ellenére, hogy Bob Kane és Bill Finger, a Batman alkotói találták ki, a karakter eleinte csak egy kisebb gonosztevő volt. Nagyrészt kimaradt a képregények ezüstkorszakából, és az 1960-as Adam West tévésorozatban sem szerepelt. Az 1980-as és 1990-es években a karakter népszerűsége jelentősen megnőtt. Hamarosan Batman egyik legikonikusabb és legtragikusabb ellenségeként vált ismertté.

Az élőszereplős filmekben Harvey Dentet először Billy Dee Williams alakította az 1989-es Batmanben. A folytatásban Two-Face-t akarták belőle csinálni, de a szerepet az 1995-ös Batman Forever című filmre újraosztották. Ekkor Tommy Lee Jones vette át a szerepet, mert a Warner Bros. egy nagynevű sztárt akart. Jones verziója Two-Face-nek drasztikusan különbözött a képregénytől, mivel sokkal színpadiasabb volt, mint a rajongók által ismert tragikus figura. A 2008-as A sötét lovagban Aaron Eckhart kapta Harvey Dent szerepét. Egy olyan változatban, amelyet erősen inspirált A hosszú Halloween képregény. Nemrégiben Nicholas D’Agosto játszotta Harvey Dentet a Fox Gotham című sorozatában. A Supernatural sztárja, Misha Collins a rövid életű Gotham Knightsban alakította a karaktert.

A Joker: Kétszemélyes téboly 2024. október 3-án kerül a magyar mozikba.

Forrás: X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."