MSI Claw 8: az Intel Lunar Lake debütálása egy handheld PC-ben

TECH HÍREK – Az Intel szerint ez a leghatékonyabb x86-os processzoruk, és emellé egy termetes akkumulátor párosult… így ez egy kedvező kombinációnak bizonyulhat.

 

Az Intelnek volt egy rendezvénye, ahol elindította a Lunar Lake processzorcsaládot. Itt erősítette meg, hogy az MSI Claw egy új verziót kap, és ebben a Lunar Lake CPU-t használta a cég. Fekete-szürke, tetszetősebb dizájnnal mint amivel az első modell rendelkezett. 8″-os (20,32 centis) kijelzője van, és ezért van az új verzió nevében ott a nyolcas szám. Az MSI a rendezvényen mindössze egyetlen játékot biztosított, így csak a Hi-Fi Rush volt játszható (a Tango Gameworks játékáról írtuk, hogy az, illetve a stúdió is új kezekben van). Ez nem rendelkezik nagy rendszerigénnyel, de a Lunar Lake új Xe2-es GPU-ja eléggé korrektnek tűnik.

Damien Triolet, a GPU-s technikai marketinges igazgató szerint az Xe2 elég jól leskáláz, amikor kisebbre kell venni a fogyasztás, így ez eléggé jól használható a hőfokokra érzékeny dizájnokban is. Mivel egy handheld PC abszolút annak nevezhető, jó párosítás a Lunar Lake és a Steam Deck által forradalmian beindított iparág termékei. A PCGamer tapasztalatai szerint a handheld méretes, de könnyen elérhetőek a gombok, és a hátulján két pici ravasz is van.

A dizájn még megváltozhat valamelyest. A kiállított készülékben egy ES (engineering sample, még nem a véglegesített) verziójú Lunar Lake processzor volt a Core Ultra 200V családból. A lényeg viszont az, hogy az akkumulátor 80Wh-s lett. A Claw 7, az eredeti MSI handheld PC 53Wh-s akksival rendelkezett, úgyhogy ezzel az erősítéssel az Asus ROG Ally X-szel azonos szintre ugrott fel. A készülék a tervek szerint valamikor januárban fog elrajtolni, és addig érdemes lehet kivárni a teszteredményeket, mert ki tudja, hogy végül mekkora fejlődés lesz a Meteor Lake processzorral felvértezett MSI Claw 7-hez képest.

Úgyhogy még korai temetni vagy az egekbe magasztalni…

Forrás: PCGamer

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)