A vártnál korábban fog beszélni a Nintendo a Switch-utódról?

Lehet, hogy a történelem ebben az esetben nem fogja megismételni önmagát, ugyanis a nagy N tervei talán módosulhattak a kulisszák mögött.

 

A Nintendo Switch bemutatása 2016 októberében volt, majd 2017 márciusától volt kapható a hybrid konzol, ami aztán felverekedte magát az egyik legtöbb példányban értékesített platformmá, és talán még van benne annyi szusz, hogy az éllovas PlayStation 2-t megszorongassa. Viszont az utódról még nem sokat közölt hivatalosan a Nintendo, ám ezt a hiányosságot a japán cég rövid időn belül bepótolhatja.

Christopher Dring, a Gamesindustry szerkesztője a Twitteren írt arról, hogy az ipari madarak is azt csiripelik, hogy a nagy N következő platformjával kapcsolatban szeptemberben valami történni fog. Egy teljes bemutatóra talán nincs sok esély, de formális bejelentés történhet, így a cég közölheti, hogy mi lesz a platform neve. (Remélhetőleg nem a Wii példáját követik, mert ha Switch U-nak hívják, az nem lenne valami jó. Super Switch?)

 

 

Viszont emiatt ne reménykedjünk abban, hogy a Nintendo következő generációs hardvere hamarabb meg fog jelenni. A pletykák szerint ugyanis a Switch 2 (jobb név híján mi így neveztük el) lemarad a jelenlegi üzleti évről, így március végéig nem fog eljutni a boltokba, azaz a 2025 elejére tervezett rajt meghiúsulhat és csak később, 2025 tavaszától lesz kapható a platform, ugyanis a Nintendo nem szeretné, ha a konzolból készlethiány alakulna ki.

A konzolról amúgy sokat nem tudunk, de pletykából volt rengeteg: ugyanolyan formátumú lehet mint a Switch, mágneses mechanizmust használhat a Joy-Con rajta, korrekt sugárkövetéses teljesítményt mutathat fel az Nvidia modernebb technológiája jóvoltából, visszamenőleges támogatással rendelkezhet, de mindez nem válaszolja meg a sokak számára fontos kérdést: mennyiért lehet majd megvásárolni azt a Switch 2-t?

A Nintendo Switch utódjáról hivatalosan eddig csak annyit mondott a nagy N, hogy a jelenlegi üzleti évben be fogják mutatni azt, szóval március végére biztosan látni fogjuk.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)