Az Nvidia cáfolja, hogy beidézte őket az amerikai igazságügyi minisztérium! [VIDEO]

TECH HÍREK – Az igazságügyi minisztérium (innentől csak az angol rövidítést használjuk: DoJ) állítólag beidézte az Nvidiát, ami a minap a tőzsdén elég nagyot zakózott, de a cég ezt cáfolja…

 

Az Nvidia csak annyit mond, hogy örömmel válaszol minden kérdesre, amit a törvényhozók feltennének az üzletükkel kapcsolatban. Ha valóban ez a helyzet, miért nem reagált egy nappal korábban a pletykákra az Nvidia? A GPU gyártó a piaci értékéből kedden kb. 280 milliárd dollárt vesztett el, és a legtöbben olyan befektetők hátrálhattak ki a cégből, akik a kulisszák mögött tudhattak arról, hogy „a zöldek” körül talán nincs minden rendben.

 

 

Az iparban tevékenykedő kommentátorok szerint mindössze a rossz helyzet felé tartó gazdaság mellékhatása volt az Nvidia zuhanása. Patrick Moorhead, a Moor Insights vezérigazgatója szerint a szervezett befektetők addig nem csinálnak semmit sem, amíg a DoJ nem hoz valamilyen ítéletet az Nvidiával kapcsolatban. Mindenesetre az Nvidia letargikus hozzáállása sok kérdést vethetett fel. Talán fizikailag nem jött még meg a beidézésük?

A Bloomberg jelentése szerint a DOJ nyomozói az Nvidia állítólagos gyakorlatát vizsgálják, miszerint az árképzés és/vagy a szállítás tekintetében előnyben részesítik azokat az ügyfeleket, akik kizárólag az ő MI-chipjeit használják, vagy a vállalat teljes rendszereit telepítik. Jensen Huang, az Nvidia vezérigazgatója régebben azt nyilatkozta, hogy előnyben részesítik azokat az ügyfeleket, akik termékeit a kijelölt, azonnal üzemkész adatközpontokban telepítik, feltehetően a készletezés megakadályozása érdekében. Azt is vizsgálja a DoJ, hogy az Nvidia felvásárolta-e a RunAI nevű, MI-számítási szoftvert gyártó céget. A DoJ tisztviselői szerint ez a felvásárlás megnehezítheti az ügyfelek számára az Nvidia kínálatáról való átállást.

Az Nvidia igyekszik mindent rendszerbe szervezni, így nem csak dedikált MI-gyorsítókat, hanem szoftveralapú megoldásokat is kínálna a modellek edzésére, továbbá rendelkezésre bocsátana adatközpont-tervezési optimalizálási szolgáltatásokat, ami összhangban van Huang „MI-gyáras” elképzelésével. Csak aztán nehogy bírság legyen a vége.

Forrás: WCCFTech

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)