IFA 2024: A Samsung az AI-alapú eszközök jövőjét mutatta be Berlinben

TECH HÍREK – A Samsung a berlini IFA 2024 kiállításon ismertette legújabb fejlesztéseit a mesterséges intelligencia (AI) területén, és bemutatta új termékeit, amelyek célja, hogy a háztartási eszközöktől a mobilokig terjedően javítsák a felhasználói élményt. Az esemény, amely az IFA 100. évfordulójára esett, alkalmat adott a Samsungnak arra, hogy frissítse a nagyközönséget az „AI mindenkinek” jövőképével kapcsolatos terveiről.

 

A vállalat kiemelte, hogy az AI-t a mindennapok megkönnyítésére tervezték, és bejelentette az európai piacra szánt új, AI-alapú Bespoke AI Laundry Combo™ mosó-szárítógépet, amely az energiahatékonyságra és a helytakarékosságra fókuszál. A Samsung szerint az új készülék a legmagasabb energiahatékonysági követelményeket is túlszárnyalja, és a mesterséges intelligencia segítségével optimalizálja a mosási és szárítási folyamatokat.

Az eseményen emellett bemutatták a legújabb operációs rendszer frissítést, a One UI 6.1.1-et, amely új AI-alapú funkciókat kínál a Galaxy okostelefonok felhasználóinak. Az újdonságok között szerepel az Élő fordítás és a Bekarikázással keresés, amely a felhasználók szerint gyorsabb és hatékonyabb keresési lehetőséget biztosít a készülékeiken.

 

AI mindenkinek: új eszközök és lehetőségek

 

A Samsung „AI mindenkinek” koncepciója különféle mesterséges intelligencia alapú készülékek széles skáláját foglalja magában, legyen szó okostelefonokról, háztartási gépekről vagy otthoni szórakoztató rendszerekről. A vállalat előrejelzése szerint 2024 végére több mint 200 millió eszközön fut majd Galaxy AI alkalmazás.

A SmartThings ökoszisztéma már több mint 500 millió eszközt köt össze, lehetővé téve a különböző AI-alapú készülékek, például fűtési rendszerek vagy Samsung televíziók távvezérlését. A Samsung kutatásai szerint a felhasználók mindössze 15%-a érzi úgy, hogy teljesen tisztában van az AI mindennapi használhatóságával, míg 66%-uk elsősorban az időmegtakarítást keresné a technológia révén.

A Samsung új operációs rendszerfrissítése, a One UI 6.1.1, több új funkciót is kínál, köztük az Élő fordítást és a Bekarikázással keresést, amelyekkel a felhasználók intuitívebb és gyorsabb keresési élményt kaphatnak a Galaxy S24, Z Fold5 és Z Flip5 okostelefonjaikon.

 

Otthoni szórakozás mesterséges intelligenciával

 

A Samsung szintén bemutatta két új projektorát, a Premiere 9 és a Premiere 7 modelleket, amelyek fejlett lézertechnológiával és AI-alapú képfeldolgozással igyekeznek továbbfejleszteni a házimozi élményt. A készülékek a 4K felbontás mellett automatikusan optimalizálják a képet a környezeti fényviszonyokhoz igazítva, és a vállalat állítása szerint ezzel kiemelkedő képminőséget biztosítanak a felhasználóknak.

A vállalat tévés kínálatának része a Neo QLED 8K képernyő, amely az új AI processzora révén személyre szabottabb látványt és hangélményt nyújt. A Samsung hangsúlyozta, hogy a Tizen OS operációs rendszer frissítései továbbra is biztosítottak maradnak a 2024-től vásárolt AI TV-k számára, így az új és a meglévő készülékek is élvezhetik a folyamatos technológiai fejlesztéseket.

 

A fenntarthatóság és az AI találkozása

 

A Samsung a fenntarthatóság mellett is elkötelezett, célul tűzve ki, hogy 2050-re eléri a nettó zéró széndioxid-kibocsátást. A DX divízió működésének 93%-át megújuló energiaforrásokkal kívánják fedezni. Az új AI Hybrid hűtőszekrény például kétféle hűtési technológiát alkalmaz, hogy minimalizálja az energiafogyasztást.

A vállalat bejelentette az új Bespoke AI Laundry Combo™ készüléket is, amely egy kompakt mosó-szárítógép kombináció, amely optimalizált ciklusokat kínál az energiahatékonyság jegyében. A SmartThings ökoszisztéma és az AI Energia mód lehetővé teszi, hogy a felhasználók akár 70%-kal csökkentsék a mosógépek energiafogyasztását.

A vállalat a The Frame televíziók legújabb fejlesztéseit is bemutatta, valamint új partnerségeket jelentett be, többek között a Marimekko divatházzal és a Universal Pictures filmstúdióval. Az együttműködések célja, hogy bővítsék a felhasználók számára elérhető digitális tartalmakat és szolgáltatásokat.

A Samsung célja, hogy az AI technológia segítségével javítsa a felhasználói élményt, miközben fenntartható és innovatív megoldásokat kínál.

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.