PlayStation 5 Pro: most komolyan kispórolja a Sony az optikai meghajtót?! [VIDEO]

A pletykák szerint a Sony alig tudja kordában tartani a gyártási költségeket, és így spórolni kényszerülhet a félgenerációs konzolfrissítés során.

 

A Digital Foundry szerkesztői a lent beágyazott videóban a még be sem jelentett PlayStation 5 Pro-ról diskuráltak. Egy szivárgás szerint a konzolból csak digitális verzió lesz, azaz nem lesz benne Blu-ray meghajtó. (Talán itt is külön lehet csatlakoztatni hozzá, ahogy az áttervezett alapmodellnél is lehetőségünk van erre?) A PlayStation 4 és a PlayStation 4 Pro gyártási aránya kb. 80-20% volt, és valószínűleg ezúttal is hasonló lesz a helyzet, így a PlayStation 5 Pro kétségtelenül ritkaság lesz, viszont így is kelendő lehet.

Ahogy mi is említettük már több alkalommal, hogy konzol ára jelentősen kérdéses lesz. A Sony nem nagyon tudja alacsonyan tartani a gyártási költségeket, és ezt bizonyítja a Japánban a héten életbe lépett áremelés, ami valószínűleg nyugatra is ki fog gyűrűzni a későbbiekben. Ezen csak úgy tudna a Sony spórolni, ha a PlayStation 5 Pro csak digitális modellben lesz kapható, így lejjebb tudná szorítani a konzol árát, így meggyőzővé tudná tenni azt, hiszen a „feles” modell biztosan drágább lesz az alapverziónál.

A PlayStation 5 Pro a hardcore rajongóknak tervezett platform, így nekik nem biztos, hogy jó ötlet lenne kispórolni a Blu-ray meghajtót, mert ők szeretik a lemezeket gyűjteni. Ha támogatni fogja a külön csatlakoztató lemezmeghajtót, logikus döntés lenne, ám ez drágítaná a felhasználók költségét, hiszen felárat kellene fizetniük a lemezek használatáért.

A PlayStation 5 Pro kinézetre is hasonlítani fog az alapmodellhez, bár kissé termetesebb lesz nála, hiszen azért az erősebb hardverhez elkél a jobb hűtési rendszer is. A konzol még nem lett bejelentve, de minden bizonnyal legkésőbb két hét, mire végre lehullhat a lepel a platformról. Már csak az lenne a kérdésünk (és ez már-már prózai), hogy mikor fog a Sony végre hivatalosan is beszélni róla?

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.