Titan Army P32A2S2 Monitor – Tényleg egy igazi „titán” ez a 4K-s, HDR-es monitor

TECH TESZT – A Titan Army P32A2S2 monitor nemcsak dizájnban, de teljesítményben is remekel. Kiemelkedő frissítési gyakorisága és alacsony válaszideje révén igazi élményt nyújt a játékosok számára. Bár vannak kisebb hátrányai, az ár-érték aránya miatt nehezen találunk nála jobbat. Olvasd el részletes véleményünket, hogy megtudd, miért is vált ez a monitor a kedvencünkké.

 

Mint aki általában a jól ismert monitor márkákhoz ragaszkodik, kezdetben kicsit félve fogadtam egy olyan gyártó termékét, amelyről korábban még sosem hallottam. Ennek ellenére a P32A2S2 minden elvárást felülmúlt, és felülmúlta az összes jelenleg, vagy régebben használt monitoromat is. Bár nem ez a legjobb monitor a piacon, jelenlegi árfekvésén rendkívül nehéz lesz felülmúlni.

 

Specifikációk:

  • Aktuális ár: 137.278 Ft a GeekBuyingonEmellett kedvezményt kínálunk az olvasóknak. Kérjük, írja be ezt a kedvezménykódot a cikkbe.137.278 Ft a kuponkód utána: 8RJJJDUN3
  • Panel mérete: 32 hüvelyk
  • Felbontás: 2560×1440
  • Képarány: 16:9
  • Frissítési ráta: 240Hz
  • Válaszidő: 1ms GTG
  • Panel típusa: IPS
  • Csatlakozók: 2x HDMI 2.1, 2x DP1.4, 1x 40mm Audio Out

 

A P32A2S2 egy igen nagy dobozban érkezett, amelyet hungarocell védelemmel láttak el, hogy megakadályozzák a mozgást vagy sérülést szállítás közben. A csomag tartalmazta a 32” monitort, az állványt, a tápkábelt, a DP kábelt és a hatszögletű rögzítő csavarokat (a fali rögzítő külön megvásárolható).

 

 

Minőségi kivitel, robusztus kialakítás

 

Azonnal lenyűgözött a fém monitorállvány minősége, különösen, hogy a többi monitorom műanyag állványaival szemben könnyedén felpattintottam a P32A2S2 hátuljára egy beépített mechanizmus segítségével, csavarozás nélkül. Az állvány nemcsak tartós, de könnyen állítható is döntés, forgatás és magasság szerint.

A számos beállítási lehetőség különösen fontosnak bizonyult, mivel az állvány maga elég nagy, és az asztalom nagy részét elfoglalta; legalább 28 cm hely szükséges az asztal hátsó részétől az állvány lábainak elejéig, hogy a monitor és az állvány kényelmesen elférjen. Ez azt jelentette, hogy a P32A2S2 sokkal közelebb került, mint az előző monitorom, és mivel jelentősen nagyobb is, mint a 27 hüvelykes, többször is állítanom kellett, hogy ne terhelje meg a nyakamat.

Az állvány összességében robusztus kialakítása mellett maga a monitor többi része is jól megtervezett. A fizikai keret szinte nem létezik a tetején és az oldalain, az alján pedig kevesebb, mint 2 cm, bár a képernyő nem nyúlik ki teljesen a szélekig, és ezt nem is tudtam túllépni skálázással. A monitor maga vékony és elegáns, kevés extrával, kivéve két vékony, piros fényt a hátulján. Személy szerint jobban szeretem a monitorokat anélkül, hogy sok külső figyelemelterelés lenne, így ez nálam pozitívumnak számított, de ha valami feltűnőbbre vágyik valaki, akkor a P32A2S2 nem az.

 

 

Felhasználói élmény és csatlakozók

 

Az összes hátulnéző port könnyen hozzáférhető, különösen a monitorállvány által biztosított bőséges helynek köszönhetően, és a monitor gombjai is egyértelműen fel vannak tüntetve az előlapon, könnyen használhatóak. Nincsenek beépített hangszórók, de a 40 mm-es audio kimenet megfelelően működik.

A monitor számos digitális beállítást kínál, több játékmóddal, amelyek a játék típusától függően módosítják a vizuális beállításokat. Ez hasonló a soundbar alapértelmezett audio beállításaihoz, amelyek némileg reklámfogásnak tűnhetnek, de jó kiindulópontot jelentenek, ha nem akarunk magunk bajlódni a specifikus beállításokkal.

Emellett két különböző Picture-in-Picture beállítás is elérhető, ami hasznos lehet, ha egyszerre két különböző projekten kell dolgozni, vagy ha másik eszközről szeretnénk streamelni munka közben. Az opciók között szerepel egy kis ablak, amely átfedi a jelenlegi kijelzőt, vagy teljesen szétválasztja a képernyőt egyenlő, egyéni monitorokra. Néhány további említésre méltó lehetőség közé tartozik a kék fény csökkentése vagy eltávolítása, illetve bizonyos vizuális elemek kiemelése a játék közben.

 

 

Titan Army P32A2S2 – Teljesítmény

 

Bár tetszik a P32A2S2 dizájnja, ez nem sokat jelent, ha a teljesítménye nem felel meg. Papíron egy igazán erős monitornak kellene lennie a 1440p felbontásával, 240Hz frissítési gyakoriságával és 1ms válaszidejével, de vannak olyan monitorok, amelyek hasonló specifikációkkal rendelkeznek, és mégis tele vannak teljesítményproblémákkal. Szerencsére a P32A2S2 nem tartozik közéjük, és nem szenved hiányt semmilyen jelentős területen.

Miután bekapcsoltam a P32A2S2-t, az első dolog, amit ellenőriztem, az a holt pixelek jelenléte volt. Már volt néhány monitorom, amelyen volt halott vagy beragadt pixel, de itt semmilyen probléma nem volt, ami meglehetősen lenyűgöző, figyelembe véve a felbontás méretét. Ezután néhány videót és játékot teszteltem rajta. A színek élénkek voltak, gazdag kontraszttal, miközben a képminőség rendkívül sima volt.

A teljesítmény tesztelése érdekében két első személyű lövöldözős játékot és egy, hardverigényes RPG-t választottam, amelyek kifejezetten hasznot húznának a magas, stabil képfrissítési arányból. Először az Overwatch 2-t próbáltam ki natív felbontáson és 240Hz-en. Sajnos vagy a PC-m nem volt elég erős hozzá, vagy a játék nem volt megfelelően optimalizálva, de jelentős képkockavesztést tapasztaltam, ezért vissza kellett térnem 1080p-re és 60fps-re. Ennek ellenére, még nem optimális beállításokkal is, az Overwatch 2 remekül nézett ki.

Ezután a Valorant-ot töltöttem be, amelynél nem jelentkeztek ugyanazok a problémák. Gond nélkül sikerült fenntartanom a 200+ fps-t magas beállítások mellett, teljesítményvesztés nélkül. A játék fantasztikusan nézett ki, és tökéletesen teljesített. A játékmenet hihetetlenül sima volt, nem volt sem ghosting, sem vibrálás, sem képtörés.

Végül a Baldur’s Gate 3-at is kipróbáltam, és a grafika egyszerűen lenyűgöző volt: minden apró részlet tökéletesen látható, a kezelőfelület pedig jól áttekinthető. A karakterek, a tájak és a vizuális effektek fantasztikusan mutattak a P32A2S2 monitoron. Az élmény minden szempontból kielégítő volt, különösen a színek gazdagsága és a képélesség miatt.

A játékokon belüli szilárd teljesítmény után ideje volt alaposabban megvizsgálni a P32A2S2 teljesítményét. Először az UFO tesztet futtattam, hogy ellenőrizzem, van-e bármi ghosting jelenség, amit a játék közben nem vettem észre. A fenti kép az én régi IPS monitorom (balra) és a P32A2S2 (jobbra) összehasonlítását mutatja. Az előző monitoromon a ghosting meglehetősen egyértelmű, míg a P32A2S2-nél ez nagyon minimális.

A következő tesztek során a színek, a fehérek és a szürkék tartományát ellenőriztem. A színek esetében minden lépés egyértelműen megkülönböztethető volt, míg a szürke területek láthatóak voltak minden fehér telítettségi szinten.

Meg kell jegyezni, hogy néhány ember enyhe hányingert érezhet a P32A2S2 hosszan tartó használata után. Ez a szemek alkalmazkodásával kapcsolatos egy nagyobb, közelebb elhelyezett képernyőhöz és a szélesebb látómezőhöz. Azonban ez nagyrészt megszűnt a használat második hetére, de akik hajlamosak a mozgásbetegségre vagy a képernyő okozta rosszullétre, fontolják meg egy kisebb monitor használatát.

 

 

Végső gondolatok

 

Ár-érték arányban a Titan Army P32A2S2 rendkívül jól teljesített mind a játékok, mind a részletekre orientált tesztek során. Jelenlegi legnagyobb aggodalmaim azzal kapcsolatban vannak, hogy a monitor mennyire fogja bírni az idő próbáját, és milyen garanciális problémák merülhetnek fel, mivel viszonylag új márkáról van szó, amely külföldön található. Bár léteznek jobbak is, nehéz lesz találni még egy ekkora méretű és specifikációjú monitort ilyen áron.

A Titan Army P32A2S2 monitort a Geekbuying webáruház bocsátotta rendelkezésünkre.

-Herpai Gergely (BadSector)-

Pro:

+ Kiváló ár-érték arány
+ 240Hz frissítési ráta, 1ms válaszidő és minimális ghosting
+ HDR támogatás

Kontra:

– Nincsenek beépített hangszórók
– A monitor állványa túl sok helyet foglal
– Hardverigényes játékoknál nehéz lehet a natív beállításokat teljes mértékben kihasználni.

Titan Army P32A2S2 Monitor

Dizájn - 8.2
Képminőség - 9.1
Szoftver/UI - 7.8
Csatlakozások/Hardver - 8.1
Ár-érték arány - 8.6

8.4

KIVÁLÓ

Ár-érték arányban a Titan Army P32A2S2 rendkívül jól teljesített mind a játékok, mind a részletekre orientált tesztek során. Jelenlegi legnagyobb aggodalmaim azzal kapcsolatban vannak, hogy a monitor mennyire fogja bírni az idő próbáját, és milyen garanciális problémák merülhetnek fel, mivel viszonylag új márkáról van szó, amely külföldön található. Bár léteznek jobbak is, nehéz lesz találni még egy ekkora méretű és specifikációjú monitort ilyen áron.

User Rating: Be the first one !

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines – including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)